Γλιτώνουν τον ΕΝΦΙΑ 54.000 ιδιοκτήτες

Eυνοημένοι βγαίνουν φορολογούμενοι μετά τις εμπρόθεσμες τροποποιητικές δηλώσεις του Ε9 που υπέβαλαν έως 30 Δεκεμβρίου, αφού 54.000 ιδιοκτήτες θα πληρώσουν λιγότερο φόρο.

Πιο συγκεκριμένα, τον μισό ή ακόμα και ολόκληρο τον ΕΝΦΙΑ γλιτώνουν 54.000 φορολογούμενοι, οι οποίοι μετά τις εμπρόθεσμες τροποποιητικές δηλώσεις του Ε9 που υπέβαλαν κερδίζουν εκπτώσεις και απαλλαγές καθώς πλέον καλύπτουν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια που έχουν τεθεί.

Τα νέα εκκαθαριστικά αναρτήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στο Taxisnet και αφορούν όσους εμπρόθεσμα, έως τις 30 Δεκεμβρίου υπέβαλαν τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 διορθώνοντας την εικόνα της περιουσιακής τους κατάστασης.

Όσοι μετά τις διορθώσεις καλύπτουν τις προϋποθέσεις έκπτωσης ή απαλλαγής από τον φόρο θα το διαπιστώσουν στα νέα εκκαθαριστικά. Δυσάρεστη έκπληξη περιμένει όμως περίπου 3.000 φορολογούμενους οι οποίοι μετά τις διορθώσεις του Ε9 του 2014 έχασαν τις αρχικές εκπτώσεις που είχαν κερδίσει.

Οι αλλαγές στα εισοδήματα του 2013, στην επιφάνεια των κτισμάτων τους ή στην αξία της ακίνητης περιουσίας τους καθώς και ο έλεγχος των δικαιολογητικών αναπηρίας άνω του 80% τους οδηγούν σε απώλεια εκπτώσεων και απαλλαγών και τώρα θα διαπιστώσουν ότι θα πρέπει να πληρώσουν την οφειλή σε δύο δόσεις έως τα τέλη Φεβρουαρίου.

Εναλλακτικά έχουν τη δυνατότητα να εντάξουν την οφειλή τους στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα