Γλύτωσαν το σπίτι τους με δόση των €50

Διμελής οικογένεια, ένας άνεργος γιος και η μικροσυνταξιούχος μητέρα του γλύτωσαν το σπίτι τους από πλειστηριασμό χάρη στην απόφαση που εξέδωσε υπέρ τους επαρχιακό δικαστήριο. Με την απόφαση του το δικαστήριο δέχτηκε την αίτηση του δανειολήπτη γιου και προχώρησε σε ρύθμιση των οφειλών του   και διάσωση της κύριας κατοικίας του. Πρόκειται για άνεργο 38χρονο καταναλωτή, με χρέος σε τράπεζα  82.465,71 ευρώ. Η μητέρα του συμμετείχε στον επίμαχο δανεισμό, ως εγγυήτρια.

Η οικογένεια διαθέτει μια κύρια κατοικία και η μητέρα διαθέτει αγροτεμάχια με ελαιόδενδρα, ένα μικρό αγροτικό εισόδημα των 3.448,57 ευρώ ετησίως και σύνταξη 431,51 ευρώ το μήνα. Το Ειρηνοδικείο  αφού διαπίστωσε ότι τόσο ο δανειολήπτης, όσο και η εγγυήτρια μητέρα του, πληρούν τις προϋποθέσεις υπαγωγής του στη ρύθμιση του νόμου 3869/2010, καθώς πρόκειται για φυσικά πρόσωπα στερούμενα πτωχευτικής ικανότητας, που έχουν ήδη περιέλθει σε κατάσταση μόνιμης αδυναμίας πληρωμών, τους χορήγησε Προσωρινή Διαταγή, με την οποία:

α) Αναστέλλει όλα τα καταδιωκτικά μέτρα εκ μέρους της τράπεζας σε βάρος των δανειοληπτών και διατηρεί την πραγματική και νομική κατάσταση του συνόλου της περιουσίας του αιτούντος, προσωρινά για δύο έτη, με τον όρο να τηρηθούν οι όροι που τίθενται από την παρούσα απόφαση.

β) Χορηγεί τριετή περίοδο χάριτος για την πληρωμή δόσεων προς διάσωση της κατοικίας τους και υποχρεώνει το δανειολήπτη και την εγγυήτρια μητέρα του από κοινού, να καταβάλλουν μηνιαίως επί μία τριετία το ποσό των 50 ευρώ, προς την τράπεζα.

γ) Υποχρεώνει το δανειολήπτη σε καταβολή δόσης 90 ευρώ αρχής γενομένης από την 1/1/2017, μέχρι την εκδίκαση της κυρίας αίτησης, για διάσωση της κατοικίας τους.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα