Γνωρίσαμε τον Οικονόμου!

 

Στις τρεις προηγούμενες παρουσίες του με το εθνόσημο μάλλον δεν του δόθηκε η πρέπουσα σημασία. Στο ένα αγωνίστηκε 24 λεπτά, στο πρώτο του 90λεπτο δεχθήκαμε τρία γκολ από την Ισλανδία, ενώ στο ένα από τα δύο φιλικά με την Αυστραλία που αγωνίστηκε, ελάχιστοι Έλληνες φίλαθλοι τον είδαν.

Με την Εσθονία, ωστόσο, ουκ ολίγοι φίλοι του ποδοσφαίρου γνώρισαν τον 24χρονο κεντρικό μας αμυντικό Μάριο Οικονόμου. Έναν ακόμη στόπερ ποιότητας, τον οποίο πολλοί ίσως και να αγνοούσαν. Ποιος είναι, όμως, ο Μάριος Οικονόμου;

Οι φίλοι του ΠΑΣ σίγουρα θα ξέρουν καλύτερα, καθώς πρόλαβαν  να τον δουν με τη φανέλα των Ιωαννίνων σε 23 παιχνίδια μέχρι το 2013 όταν και τον εντόπισαν τα «λαγωνικά» της ιταλικής Μπολόνια.  Ο Οικονόμου έγινε πάρα πολύ γρήγορα πολύτιμος για την ομάδα του με αποτέλεσμα πριν καν κλείσει τα 22 να είναι βασικό στέλεχος ενός συλλόγου με βαριά φανέλα, που αγωνιζόταν, όμως, στη β’ κατηγορία της Ιταλίας. Τελικά βοήθησε τα μέγιστα ούτως ώστε να κατακτηθεί η άνοδος, ενώ μετρά 26 συμμετοχές και στην Seria A από τότε που επέστρεψε και πάλι σε αυτή την κατηγορία η Μπολόνια (το 2015).

Στο παιχνίδι του κόντρα στην Εσθονία βρήκε γρήγορα σχετικά τα πατήματά του, συνεργάστηκε ε τον Μανωλά, έκοψε ψύχραιμα πολλές μπάλες ψηλά και χαμηλά και γενικά έδειξε σούπερ βελτιωμένος ως ποδοσφαιριστής.

Μία επιπλέον λύση, λοιπόν, για την Εθνική που στη θέση των στόπερ είναι υπερπλήρης με Μανωλά, Παπασταθόπουλο, Κυριάκο Παπαδόπουλο, Οικονόμου, αλλά και Τζαβέλλα. Και φυσικά πάμε… στοίχημα πως από εδώ και στο εξής οι Έλληνες φίλαθλοι θα παρακολουθούν όλο και πιο στενά την πορεία του 24χρονου Γιαννιώτη στο Καμπιονάτο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα