Γολγοθάς 6χρονης σε σπίτι-τρώγλη

 

Οι σκουπιδότοποι με ακαθαρσίες, απομεινάρια φαγητού και έντονη δυσοσμία είναι ο παράδεισος των τρωκτικών και των κατσαρίδων ωστόσο αυτό το σκηνικό έμελλε να είναι η τραγική καθημερινότητα για ένα κοριτσάκι 6 ετών.

Η τραγική ιστορία εξελισσόταν άγνωστο για πόσο καιρό σε ένα διαμέρισμα στο κέντρο της Λάρισας που μάλλον προσομοίαζε με τρώγλη παρά με κατοικία και έγινε γνωστή όταν το απόγευμα του Σαββάτου ζητήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. να παρέβη.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του protothema.gr τις αρχές ειδοποίησαν περίοικοι που άκουγαν το 6χρονο κοριτσάκι να κλαίει, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί η ΕΛ.ΑΣ. και αστυνομικοί να εισέλθουν στο σπίτι εκτελώντας εισαγγελική εντολή. Σύμφωνα πάντα με το protothema.gr οι αστυνομικοί ήρθαν αντιμέτωποι με το άθλιο θέαμα που περιγράψαμε στον πρόλογο, και το άτυχο κοριτσάκι να βρίσκεται μόνο του στο διαμέρισμα-τρώγλη.

Ευτυχώς, το παιδί δεν έφερε εξωτερικές κακώσεις εν τούτοις μεταφέρθηκε στην Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας προκειμένου να υποβληθεί σε προληπτικές ιατρικές εξετάσεις, αλλά και να σιτιστεί κανονικά.

Πλέον η 6χρονη παραμένει στο Νοσοκομείου Λάρισας και αυτό θα συνεχιστεί για όσες ημέρες κριθεί αναγκαίο ώσπου να βρεθεί ίδρυμα να τη φιλοξενήσει, μιας και με απόφαση των εισαγγελικών αρχών η 32χρονη μητέρα του έχασε πλέον την επιμέλεια του παιδιού.

Σημειώνεται ότι από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. προέκυψε πως η 32χρονη μητέρα του παιδιού ζούσε στην ανέχεια, καθώς το προνοιακό επίδομα δεν επαρκούσε για να συντηρήσει την ίδια και το παιδί της και μη έχοντας άλλη βοήθεια, έπιασε δουλειά σε εργοστάσιο αφήνοντας μόνο το παιδί στο σπίτι.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα