“Γρήγορα εκλογές για να μπορέσουμε να περάσουμε σε μία βάση σταθερότητας”

Υπέρ της διενέργειας εκλογών και μάλιστα γρήgορα τάχθηκε ο Νίκος Παρασκκευόπουλος. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, σε συνέντευξή του στο Mega τόνισε πως «συμφωνώ ότι πρέπει να γίνουν γρήγορα εκλογές για να μπορέσουμε να περάσουμε σε μία βάση σταθερότητας. Η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να γίνουν το ταχύτερο δυνατό».

Παράλληλα ο υπουργός Δικαιοσύνης σημείωσε ότι οι υπό όρους αποφυλάκιση ατόμων που σχετίζονται με το πρόσφατο έγκλημα στην Ύδρα «έγινε με παλιότερες διατάξεις και όχι με δική μου» στηρίχτηκε «σε ρυθμίσεις προϋπάρχουσες και επαναλαμβανόμενες».

Ειδικότερα ο κ. Παρασκευόπουλος ανέφερε ότι η μία απόλυση έγινε με τις πάγιες ρυθμίσεις οι οποίες ισχύουν από το 1950 ενώ η άλλη απόλυση έγινε με ρυθμίσεις που ισχύουν τα τελευταία χρόνια και επαναμβάνονται από κάθε νόμο ο οποίος προκύπτει.

Συνεχίζοντας ισχυρίστηκε πως «Δεν μπορούν όσοι μπαίνουν στη φυλακή να μπαίνουν ισόβια».

«Το να βγαίνει κάποιος πιο σύντομα ή αργά δεν έχει αντίκρυσμα στην υποτροπή που θα ακολουθήσει. Ίσα-ίσα έρευνες έχουν δείξει ότι όσο μεγαλύτερη η ποινή, τόσο αποκοινωνικοποιείται ο άνθρωπος και αναπτύσσει μεγαλύτερη επιθετικότητα», συμπλήρωσε.

Κατέληξε δε λέγοντας: «Το να εγκλιματίσει κάποιος στην άδειά του δεν αφορά τον χειρισμό της δικαιοσύνης».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα