Γρίφος για Κετσπάγια η ενδεκάδα στο Φάληρο

Μπορεί ο Τιμούρ Κετσπάγια να τσέκαρε στην τελευταία προπόνηση της ΑΕΚ το σύστημα 4-3-3, αλλά αυτή είναι μόνο μία σκέψη από τις πολλές ενόψει του ντέρμπι στο «Γ. Καραϊσκάκης». Είναι τόσες οι σπαζοκεφαλιές για τον προπονητή των Κυπελλούχων Ελλάδας, με τον Αλμέιδα νοκ-άουτ, τον Μάνταλο μασκοφόρο και τον Βάργκας εκτός σχεδιασμού, που κάθε μέρα θα είναι μία καινούρια δοκιμή!

Το σίγουρο είναι πως με τον μαθημένο και δοκιμασμένο σε αυτή τη θέση Λαμπρόπουλο, τη θέση δηλαδή του «καθαρόαιμου κόφτη», η ΑΕΚ χάνει μία θέση στη μεσοεπιθετική της γραμμή, εκεί που άλλωστε υπάρχουν οι τρεις απουσίες. Θεωρητικά και βάση αντιπάλου σωστή και ψύχραιμη τακτική. Η ενδεκάδα με 4-3-3 σημαίνει επίσης πως Σιμόες και Γιόχανσον θα κινούνται λίγο πιο μπροστά στο χώρο, με περισσότερες δημιουργικές απαιτήσεις.

Με Πατίτο και Λάζαρο στα φτερά η ΑΕΚ θα έχει το απρόβλεπτο και θα κριθούν πολλά στα πόσα ένας εναντίον ενός θα κερδίσουν οι «κιτρινόμαυροι» ακραίοι. Επίσης, θα πρέπει να εστιάσει η φιλοξενούμενη ομάδα στο πως θα κάνει τις φάσεις γκολ, την ώρα που θα απουσιάζουν οι σκόρερ των τεσσάρων τερμάτων από τα έξι συνολικά που έχει σημειώσει η Ένωση.

Όλα αυτά, βέβαια, θα αλλάξουν αν ο Πέτρος Μάνταλος δηλώσει ευθαρσώς ότι είναι 100% έτοιμος και αγωνιστεί από την αρχή, αφού τότε οι «κιτρινόμαυροι» θα πρέπει να εφαρμόσουν διαφορετικό σύστημα, αν και ο Κετσπάγια τον δοκίμασε και ως εσωτερικό χαφ δίπλα στον Γιόχανσον (σε σχήμα με τον Σιμόες «κόφτη»), άλλο ένα δείγμα του ότι έχει πολλές παραλλαγές στο μυαλό του.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα