Γραμματέας ΣΥΡΙΖΑ: Δεν είναι φετίχ το αφορολόγητο όριο

Παράθυρο για μείωση του αφορολόγητου , κάτι που ζητάνε επίμονα οι δανειστές, άνοιξε ο Παναγιώτης Ρήγας.

Το αφορολόγητο δεν είναι «φετίχ», δήλωσε ο  γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος με το τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση, προκειμένου να φτάσει σε συμφωνία με τους δανειστές και να κλείσει την αξιολόγηση.

Δεν είναι «φετίχ» το οτιδήποτε, δεν το λέω για να πάμε σε μείωση του αφορολόγητου, αλλά αν μια μείωση του αφορολόγητου διευκολύνει να κλείσει η αξιολόγηση, τότε να το συζητήσουμε, δήλωσε ο κύριος Ρήγας, επισημαίνοντας πως κάθε τι θα πρέπει να εξετάζεται στο σύνολο, στο πλαίσιο της συμφωνίας.

«Προληπτικά μέτρα το να κάνεις και να στο ζητά κάποιος ξεπερνά τα όρια της όποιας δημοκρατίας», επισήμανε και πρόσθεσε πως «είναι μια πίεση που έχει πολιτική λογική, που λέει ότι αυτή η κυβέρνηση έχει πετύχει, ενώ ο ηγετικός πυρήνας που επιλέγει αυτές τις πολιτικές δεν το ήθελε».

Η συμφωνία έχει υλοποιηθεί στο ακέραιο, εμείς έχουμε κάνει και παράπλευρα πράγματα που έχουν ανακουφίσει και δώσαμε το δικό μας στίγμα, πρόσθεσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ και ανέφερε πως »έχουμε υλοποιήσει το 70%, υπάρχει ένα κενό που είναι τα μέτρα που ζητάνε».

«Τέτοιου είδους προληπτικά μέτρα 4 δισ. που ζητούν δεν στέκουν, δεν έχουν λογική», επανέλαβε.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι αρραγής και όλοι μα όλοι θεωρούμε και πιστεύουμε ότι αυτή τη μάχη θα τη δώσουμε. Όλα θα είναι διαχειρίσιμα και αντιμετωπίσιμα και δεν θα επιτρέψουμε να έρθει το σύστημα το πολιτικό της διαπλοκής και της διαφθοράς, θα είμαστε ενωμένοι για να υπάρξει καλύτερη προοπτική για την χώρα, δήλωσε ο κύριος Ρήγας αναφορικά με το αν οι βουλευτές του κόμματος θα ψηφίσουν την όποια συμφωνία έρθει με τους δανειστές.

Εκλογές δεν θα υπάρξουν, δεν χρειάζεται, ζημιώνει την προσπάθεια αυτή την ώρα, πρόσθεσε και επιτέθηκε στην Νέα Δημοκρατία, λέγοντας πως: «Ο κύριος Μητσοτάκης είναι που λέει “βαστάτε, μην κλείνετε την αξιολόγηση κι εμείς θα τον ρίξουμε”».

Σχολιάζοντας την πρόσφατη δήλωση του βουλευτή και πρώην υπουργού Νίκου Φίλη, σε σχέση με την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ο κύριος Ρήγας είπε: «Είμαστε ένα κόμμα που ο καθένας μπορεί και δικαιούται να έχει τις προσωπικές του απόψεις, όμως η απόφαση των οργάνων καθορίζει την πορεία του κόμματος».

Δεν υπάρχει ζήτημα συνεργασίας με την Δημοκρατική Συμπαράταξη που διαθέτει πρόσωπα που έπαιξαν ρόλο στην προηγούμενη κατάσταση της χώρας. Με τους ΑΝΕΛ μας χωρίζουν πολλά, όμως μας ενώνει ένα και σημαντικό: Κάνουμε με τον καλύτερο τρόπο το χτύπημα κατά της διαπλοκής και διαφθοράς, δεν ανοίγει κανένα ζήτημα αυτή τη στιγμή, ανέφερε σχετικά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα