Γρονθοκόπησε πολίτη ο Ερντογάν

Σε δεινή θέση βρίσκεται  ο Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος πρωθυπουργός πάει από το καλό στο χειρότερο  ο οποίος αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί εύκολα τις κρίσεις που ξεσπούν στη χώρα του με τον ίδιο πρωταγωνιστή.  Τρανή απόδειξη αποτελούν τα όσα έγιναν  το απόγευμα της Τετάρτης στη Σόμα, το τόπο τραγωδίας όπου 282 ανθρακωρύχοι έχασαν τη ζωή τους. Πιο συγκεκριμένα υπάρχει video που καταγράφει τον  Ταγίπ Ερντογάν να επιτίθεται σε εξαγριωμένο πολίτη που τον πλησίασε για να διαμαρτυρηθεί.

Ειδικότερα, οι αποδοκιμασίες και το σύνθημα «παραιτήσου δολοφόνε» φαίνεται πως έκαναν τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να χάσει την ψυχραιμία του. Και να τη χάσει τόσο πολύ ώστε να φτάσει στο σημείο να σηκώνει χέρι και να γρονθοκοπήσει πολίτη που τον αποδοκίμαζε.

Το στιγμιότυπο με τη γροθιά είναι λίγο πριν το τέλος του video. Φαίνεται, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ο Ερντογάν να χτυπά ένα κορίτσι που όταν τον είδε μπροστά της άρχισε να φωνάζει: «τι κάνει εδώ ο δολοφόνος του πατέρα μου».

Αν και στο video η εικόνα δεν είναι καθαρή, ο Ερντογάν φαίνεται να κάνει επιθετική κίνηση και σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, γρονθοκόπησε το κορίτσι που του φώναξε. Κατά άλλους, τη χτύπησε επανειλημμένα.

Ήδη μάλιστα στο Twitter έχουν αρχίσει να «ανεβαίνουν» φωτογραφίες με τον Ερντογάν να φοράει γάντια του μποξ!

Φιλοκυβερνητικά μέσα παρουσιάζουν την εικόνα αναφέρουν πάντως ότι «ο πρωθυπουργός απλώς έσπρωξε τον προπορευόμενο αστυνομικό».

Αυτόπτες μάρτυρες, σύμφωνα πάντα με τα τουρκικά ΜΜΕ, υποστηρίζουν πως είδαν τον Ερντογάν να χτυπά το κορίτσι.

«Συμβαίνουν αυτά» είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός όταν επισκέφτηκε τον τρόπο της τραγωδίας που έχει βυθίσει στο πένθος την Τουρκία και εξόργισε τους συγγενείς εκείνων που είχαν πεθάνει λίγες ώρες πριν. Μετά τον τόπο της τραγωδίας έδωσε συνέντευξη Τύπου στο δημαρχείο της πόλης, αλλά φεύγοντας αντιμετώπισε την οργή χιλιάδων ανθρώπων. Κλώτσησαν το αυτοκίνητό του, πέταξαν μπουκάλια και άρχισαν να τον φωνάζουν δολοφόνο.

«Γιατί δεν έρχεται κοντά μου να με γιουχάρεις»

Στην αρχή του video που δόθηκε στη δημοσιότητα και δείχνει τη στιγμή που ο Ερντογάν φυγαδεύεται από τους άνδρες της ασφάλειάς του σε ένα σούπερ μάρκετ, ο Τούρκος πρωθυπουργός φαίνεται να μιλά έντονα σε έναν άνδρα.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ του ζητά το… λόγο που τον αποδοκιμάζει και φέρεται να του λέει: «Γιατί δεν έρχεται κοντά μου να με γιουχάρεις». Μόνο που και να ήθελε ο άνδρας, δε μπορούσε να πλησιάσει τον Ερντογάν. Και όταν ο πρωθυπουργός επιχείρησε να τον πλησιάσει, με μάλλον επιθετικές διαθέσεις, η ασφάλειά του τον απομάκρυνε.

Το video με τον Ερντογάν να επιτίθεται στο νεαρό κορίτσι έρχεται ενώ σάλο έχουν προκαλέσει φωτογραφίες που δείχνουν έναν από τους συμβούλους του να κλωτσά με μανία έναν άνδρα, συγγενή ενός από τους ανθρακωρύχους που έχασαν τη ζωή τους στο ορυχείο της Σόμα.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα