ΓΣΕΕ: Καταγγέλλει τακτικές ξενοδοχείων σε Ρέθυμνο-Ρόδο

H ΓΣΕΕ καταγγέλλει ως απαράδεκτες τις τακτικές ξενοδοχειακών μονάδων σε Ρέθυμνο και Ρόδο, οι οποίες, κατά τη Συνομοσπονδία, επιχειρούν με προκλητικό τρόπο να καταργήσουν τη συνδικαλιστική δράση και να εκφοβίσουν τους εργαζόμενους.

Συγκεκριμένα, η επιχείρηση «THEARTEMIS PALACE» στο Ρέθυμνο ζητά από εργαζόμενό της, γενικό γραμματέα του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Συναφών Επαγγελμάτων Ρεθύμνου, για να γίνει η επαναπρόσληψή του στο ξενοδοχείο, να υπογράψει κείμενο με προσβλητικούς όρους για την προσωπικότητα του κι άκρως περιοριστικούς για την άσκηση των συνδικαλιστικών καθηκόντων του.

Στη Ρόδο η διοίκηση του ξενοδοχείου «LUTANIA BEACH» δεν προχωρά στην επαναπρόσληψη για τη φετινή τουριστική περίοδο εργαζόμενου μέλους τού Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου παράνομα, πάντοτε κατά τη ΓΣΕΕ, αφού η νομοθεσία προστατεύει έναντι απόλυσης τα μέλη τού Διοικητικού Συμβουλίου τής οικείας συνδικαλιστικής οργάνωσης.

«Η ΓΣΕΕ στηρίζει τον αγώνα της Ομοσπονδίας Επισιτισμού και απαιτεί την άμεση επέμβαση των Επιθεωρήσεων Εργασίας ώστε να μπει οριστικό τέλος σε τέτοιες προκλητικές και αυθαίρετες εργοδοτικές συμπεριφορές», τονίζεται στην ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα