Γυαλιά – καρφιά τα έκαναν σε 3 σχολεία στην Ηλιούπολη δύο ανήλικοι 13 και 14 ετών

Για εμπρησμό και διακεκριμένες περιπτώσεις φθορών κατά συναυτουργία, κατηγορούνται δύο ανήλικοι (13 και 14 ετών) που το βράδυ της Δευτέρας συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τ.Α. Ηλιούπολης. Μάλιστα, ο 13χρονος εμπλέκεται και σε διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Επίσης, ταυτοποιήθηκαν επτά επιπλέον ανήλικοι συνεργοί τους (ηλικίας από14 έως 16 ετών) και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων φθορών και κλοπών κατά συναυτουργία, καθώς και για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., τους τελευταίους τρεις μήνες είχε παρατηρηθεί αύξηση φθορών σε δημόσια είδη (θρανία, πίνακες, λάμπες) και κλοπών ηλεκτρονικών συσκευών και διαφόρων μηχανημάτων (Η/Υ, ηχεία, βιντεοπροβολείς, φωτιστικά) σε τρία δημόσια σχολεία στην περιοχή της Ηλιούπολης. Επιπλέον είχαν διαπιστωθεί πολλαπλά περιστατικά εμπρησμών σε κάδους απορριμμάτων των ανωτέρω σχολείων.

Για το λόγο αυτό συστήθηκε από το Τ.Α. Ηλιούπολης ειδική ομάδα αστυνομικών, επιφορτισμένη με τη συλλογή πληροφοριών και την διενέργεια περιπολιών στην ευρύτερη περιοχή των ανωτέρω σχολείων, με σκοπό τον εντοπισμό και τη σύλληψή των δραστών. Το βράδυ της Δευτέρας, αστυνομικοί της Ασφαλείας εντόπισαν τον 13χρονο και τον 14χρονο, να έχουν προκαλέσει πυρκαγιά στον προαύλιο χώρο σχολικού κτιρίου της Ηλιούπολης, τους ακινητοποίησαν και τους συνέλαβαν.

Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα οι ανωτέρω ανήλικοι προέβαιναν συστηματικά σε φθορές και κλοπές δημοσίων ειδών και συσκευών-μηχανημάτων από σχολικά κτίρια σης Ηλιούπολης. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, προκειμένου να αποδοθούν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους, ένας (1) Η/Υ, μία (1) πλακέτα και ένα (1) ποντίκι Η/Υ, μία (1) τηλεόραση, ένας (1) προτζέκτορας και τρία (3) ποδήλατα.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Ανηλίκων Αθηνών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα