Γ. Αμανατίδης: Καμπάνα αφύπνισης της Ευρώπης από την Ιταλία

«Αν το Brexit ήταν καμπανάκι, το δημοψήφισμα στην Ιταλία είναι καμπάνα αφύπνισης για όλη την Ευρώπη» τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, αναφερόμενος, σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του Σκάι, στα χθεσινά αποτελέσματα της κάλπης στην Ιταλία και την Αυστρία.

Στον απόηχο της εκλογικής αναμέτρησης στην Αυστρία ο κ. Αμανατίδης τόνισε ότι η εκλογή του κ. Μπέλεν «είναι σημάδι ότι στην Ευρώπη αρχίζει και μπαίνει ένα φρένο» στην ακροδεξιά, ενώ κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στην Ιταλία, εκτίμησε πως η σύνδεση της παραμονής του Ρέντσι στην πρωθυπουργία με το δημοψήφισμα έπαιξε σημαντικό ρόλο καθώς και ότι η γειτονική χώρα είναι συνηθισμένη σε αυτό το δύσκολο «πάζλ».

Σχετικά με τη δεύτερη αξιολόγηση ο υφυπουργός Εξωτερικών τόνισε χαρακτηριστικά ότι «η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει στο δρόμο της σταθερότητας με το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης», επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει πολιτική λύση στο Eurogroup και ότι η Ευρώπη θα ρίξει θετικά το «βάρος της» σε αυτή την διαπραγμάτευση που γίνεται σήμερα στις Βρυξέλλες. «Οικονομικά οι στόχοι έχουν πιαστεί και με το παραπάνω, όπως και ο στόχος για την ανάπτυξη για το επόμενο έτος», είπε και προσέθεσε: «Και από εκεί είμαστε εντάξει και δεν μπορεί κανείς να μας κουνήσει το δάκτυλο και να μας πει ότι δεν πιάσατε τους στόχους. Μιλάμε για πολιτική λύση και είμαστε σε ένα στάδιο, στο οποίο κατά 95% περίπου, από όσα γνωρίζουμε, έχει κλείσει η εξειδικευμένη έκθεση για τις προόδους, που έχει κάνει η χώρα μας και θεωρούμε ότι και αυτό το 5% θα πρέπει κλείσει».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα