Γ. Στουρνάρας: Είμαστε πιο αισιόδοξοι για το μέλλον

Tην πεποίθησή του ότι η ανάπτυξη θα έρθει το 2014, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας σε γεύμα εργασίας στο πλαίσιο της Λιθουανικής Προεδρίας, δίνοντας έμφαση στην «άνευ προηγουμένου» δημοσιονομική προσαρμογή που έχει επιτευχθεί στην Ελλάδα.

«Στη διάρκεια των τελευταίων 15 μηνών, η ελληνική κυβέρνηση έθεσε και πάλι στη σωστή τροχιά το πρόγραμμα οικονομική προσαρμογής, επιταχύνοντας τη δημοσιονομική προσαρμογή, βελτιώνοντας την ανταγωνιστικότητα και εφαρμόζοντας διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις σε μια ευρεία γκάμα περιοχών», τόνισε.

Εκτίμησε, μάλιστα, ότι μέχρι το τέλος του 2013 θα έχει ολοκληρωθεί πάνω από το 80% της δημοσιονομικής προσαρμογής που απαιτείται προκειμένου να μειωθεί το χρέος σε βιώσιμα επίπεδα μέχρι το 2020.

Η εμπιστοσύνη σταδιακά αποκαθίσταται και σήμερα είμαστε πιο αισιόδοξοι για το μέλλον, ανέφερε ο κ. Στουρνάρας.

Εξέφρασε, παράλληλα, την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα συμβάλλει στην εμβάθυνση και την ενίσχυση της οικονομικής και πολιτικής συνεργασίας, συνεχίζοντας τα σημαντικά επιτεύγματα της Λιθουανικής Προεδρίας.

Στο πλαίσιο αυτό, είπε, η κυβέρνηση θα εργαστεί στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της βιώσιμης ανάπτυξης και της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας μέσω α) της περαιτέρω εμβάθυνσης της ΟΝΕ, β) της προώθησης της τραπεζικής ένωσης και γ) της παρουσίασης πολιτικών ανάπτυξης συνδυασμένων με την ενίσχυση των πολιτικών χρηματοοικονομικής σταθερότητας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα