Δέκα «πιστολιές» στον δεκάλογο της… «εξυγίανσης»

Ας μιλήσουμε σε τίτλους για την «εξυγίανση» του Ευάγγελου Γραμμένου, ραφιναρισμένη από τον πρώην υφυπουργό Αθλητισμού και νυν Δικαιοσύνης (ήλιε, νοητέ)  Στ. Κοντονή, καθώς και του νυν υφυπουργό Γ. Βασιλειάδη:

  1. Στην κλήρωση του Κυπέλλου, όπου έβγαλε αντιμέτωπους την ΑΕΛ με την ΑΕΚ και τον Πανιώνιο με τον ΠΑΟΚ στα ημιτελικά, όλοι το θεώρησαν δεδομένο ότι στον τελικό θα βρεθούν οι δυο «δικέφαλοι». Σε τέτοια βάθος έχει προχωρήσει η «εξυγίανση»!
  2. Ο Μελισσανίδης δηλώνει ότι ο Γραμμένος τού υποσχέθηκε πως ο τελικός θα γίνει στο ΟΑΚΑ, καθώς η προκήρυξη του κυπέλλου θυμίζει… λάστιχο και προσφέρει τη δυνατότητα στην ΕΠΟ να μετακινεί την έδρα της γιορτής του ποδοσφαίρου. Ο ΠΑΟΚ… υπαναχωρεί από την αρχική του θέση ότι δεν επιθυμεί εκεί τη διεξαγωγή! Ήταν ένα μεγάλο «κόλπο γκρόσο» του Μελισσανίδη, όπως θα δούμε αναλυτικά.
  3. Ο Μελισσανίδης πάει σε προγραμματισμένο ραντεβού με τον Πορτογάλο αρχιδιαιτητή Βίτορ, «βαθύ λαρύγγι», Μέλο Περέιρα και ζητάει… ισονομία!
  4. Ο Ολυμπιακός τιμωρείται με αφαίρεση τριών βαθμών στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, μετά από επιβαρυντική όσο και υπερβολικά σκληρή έκθεση της Αστυνομίας. Την ίδια ώρα, η Αστυνομία σιωπά για το «ντου» των οπαδών του ΠΑΟΚ στην κερκίδα των επισήμων στα Γιάννινα.
  5. H Nova διαλύει τη Super League με τα τηλεοπτικά, ενώ η «εξυγίανση» βρίσκεται σε… εξέλιξη!
  6. Ο Ολυμπιακός αδικείται από τη διαιτησία (και) στο ματς με τον Ατρόμητο και ο υπεύθυνος επικοινωνίας Κ. Καραπαππάς μιλάει για «χούντα».
  7. Ο ΠΑΟΚ ευνοείται από τη διαιτησία με συνεχή οφ σάιντ και αυτό βαφτίζεται «εξυγίανση», υπό τα σιωπηρά χειροκροτήματα των Βασιλειάδη και Γραμμένου.
  8. Ο μικρός Σαββίδης ποστάρει συνέχεια στο instagram ότι η «χούντα έπεσε». Φυσικά, δεν παραδέχτηκε ποτέ ότι ο ΠΑΟΚ ευνοήθηκε. Έτσι για την… αλητεία, ας το έκανε.
  9. Ο Θόδωρος Θεοδωρίδης, που συμφώνησε με τον Κοντονή για τη «μεγάλη αλλαγή», όλο και φέρνει δύο ακόμα αρχιδιαιτητές, προκειμένου ν’ αντικαταστήσουν τους Τριτσώνη και Κουκουλάκη. Μεσούσης της «εξυγίανσης»!
  • Τι ενημέρωση έχει ο Βασιλειάδης με το Γραμμένο από τον δικηγόρο «υπεύθυνου ακεραιότητας», Δ. Δαβάκη, για τα «στημένα παιχνίδια» στη Φούτμπολ Λιγκ και πώς θ’ αντιμετωπίσει το «τσουνάμι» που έρχεται μετά την απόφαση της Nova;

Η «εξυγίανση», η αλλιώς «κάθαρση» ή κάπως αλλιώς «εκκαθάριση» αναλυτικά:

  1. Μόλις έγινε η κλήρωση του Κυπέλλου οι «στρατοί» του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ άρχισαν να καταστρώνουν σχέδια για τον τελικό, λες και θα έπαιζαν δίχως αντίπαλο στα ημιτελικά. Για την ΑΕΛ, αντίπαλο της ΑΕΚ στον έναν ημιτελικό, και τον Πανιώνιο, αντίπαλο του ΠΑΟΚ στον άλλον, μία απλή αναφορά. «Νταμπλ» ήταν η λέξη που κυριαρχούσε. Ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται για το νταμπλ. Στην εποχή της «εξυγίανσης» όπου όλα είναι απρόβλεπτα «κι όλα μπορεί να συμβούν».
  2. Βγαίνοντας από το γραφείο του Βίτορ –«βαθύ λαρύγγι»– Περέιρα (με την καλή έννοια, έτσι;) ο Δ. Μελισσανίδης είπε σε «πηγαδάκι» στους δημοσιογράφους πως έχει τη διαβεβαίωση από τον Γραμμένο ότι ο τελικός θα γίνει στο ΟΑΚΑ. Ήταν απλά μία «Νικαιώτικη μαγκιά» του Μελισσανίδη. Ποτέ ο Γραμμένος δεν του είπε ότι ο τελικός θα γίνει στο ΟΑΚΑ! Ο Μελισσανίδης τον… πρόκαμε, γιατί ο εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ στην κλήρωση Δημοκράτης Παπαδόπουλος δήλωνε ότι ο ΠΑΟΚ δεν συναινούσε να γίνει ο τελικός στην έδρα της ΑΕΚ! Και όταν κυκλοφόρησαν στα μίντια τα λεγόμενα του Μελισσανίδη, ο ΠΑΟΚ έδωσε «γραμμή» στα δικά του ΜΜΕ να γράψουν ότι δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να γίνει ο τελικός στο ΟΑΚΑ! Κι όπως ήταν αναμενόμενο, τα «γύρισε» κι ο Δημοκράτης, δηλώνοντας ότι «προέχει η ασφάλεια των φιλάθλων μας» κ.λπ. Και όποιος «τσίμπησε»… «τσίμπησε». Ήταν μία «απάντηση» του Μελισσανίδη στην «πιστολιά» (έτσι το λένε στη Νίκαια) της ΑΕΚ στον περσινό τελικό του Κυπέλλου από τον Σαββίδη, μέσω του βοηθού Καλφόγλου και το νικητήριο γκολ – οφ σάιντ του ΠΑΟΚ. Κατά τα άλλα, οι δυο Πόντιοι πορεύονται μαζί στην «εξυγίανση». Και μαζί και μόνοι….

Η ΕΠΟ φρόντισε με την προκήρυξη του κυπέλλου να προσφέρει λαβή για διαμάχες και… προσφορά υπηρεσιών. Ο τελικός κυπέλλου ορίζεται να γίνει στο ΟΑΚΑ, αλλά η ΕΠΟ δύναται να αποφασίσει διαφορετικά και να ορίσει άλλο γήπεδο  για την διεξαγωγή του τελικού. Αρκεί να το εισηγηθεί η επιτροπή κυπέλλου!!

Οι όψιμοι εξυγιαντές που απ’ τις 18 Αυγούστου κατέλαβαν την ΕΠΟ, έχουν τη δική τους αντίληψη σχετικά με τα όσα κατά καιρούς μάθαμε για τον ορισμό του τελικού κυπέλλου.

Έτσι τις εξυπνάδες της διοίκησης Γκιρτζίκη, λόγω των παρεμβάσεων Κοντονή, ότι μπορεί ο τελικός να γίνει και στο εξωτερικό, συνέχισαν οι εξυπνάδες Γραμμένου. Ο τελικός να γίνει έτσι και γιουβέτσι. Στην προκειμένη περίπτωση ο τελικός θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ, αλλά αν θέλει η επιτροπή κυπέλλου, μπορεί να εισηγηθεί τη διεξαγωγή του και αλλού!! Κατά συνέπεια ο πρόεδρος πάρα πολύ εύκολα μπορεί να πουλήσει εκδούλευση σε κείνον που τον αποκαλεί «ο δικός μας Γραμμένος» και ανά πάσα ώρα και στιγμή θα μπορεί να πει πως ο τελικός θα γίνει για παράδειγμα στο Καυταντζόγλειο ή το Ροστόφ…

Γι’ αυτό και ο Μελισσανίδης, έτρεξε στην ΕΠΟ να του πει: «Κάτσε καλά, ο τελικός θα γίνει στο ΟΑΚΑ». Μετά το ματς ΠΑΟΚ-ΑΕΚ στο πρωτάθλημα βέβαια, θα το ξαναδούν στην ΕΠΟ το θέμα. Αν δεν πάνε καλά τα πράγματα για τον ΠΑΟΚ και δεν έχει αποκτήσει την απαιτούμενη διαφορά στη βαθμολογία, η έδρα του τελικού θα συζητηθεί εκ νέου. Αυτό θα πει εξυγίανση.

  1. Ο Μελισσανίδης, που τα έχει καλά με την κυβέρνηση και τον Γραμμένο φυσικά (όπως και ο Σαββίδης που το δήλωσε εξ άλλου) επισκέφτηκε τον Βίτορ Μέλο. Ήταν, λέει… «προγραμματισμένο». Και τι συζήτησαν με τον Πορτογάλο; Όχι βέβαια πως η Πορτογαλία βγήκε πιο νωρίς από τα μνημόνια κι η Ελλάδα παραμένει μέσα. Ο Μελισσανίδης, που δεν ξεκίνησε χθες ν’ ασχολείται με το ποδόσφαιρο, βλέπει από χιλιόμετρα πως ο ΠΑΟΚ δεν παίρνει μόνο τα «σπόρια» από τη διαιτησία φέτος, αλλά πάει να πάρει και το καρπούζι ολόκληρο. Γι’ αυτό πήγε και είπε αυτά που είχε να πει. Κι ο Γραμμένος ποιον ακριβώς ρόλο παίζει; Γιατί ο Μελισσανίδης, εκ των σκαπανέων της «εξυγίανσης», δεν τον επισκέφτηκε θεσμικά; Προφανώς επειδή δεν χρειαζόταν. Και σ’ όλα αυτά, ο Βασιλειάδης σιωπά. Να θεωρείται ως «υπαρχηγός της εξυγίανσης», πίσω από τον Κοντονή, και να βλέπει αμφισβητήσεις από τον Μελισσανίδη και να σιωπά…
  2. Όπως βέβαια, σιωπούν και ο Κοντονής και ο Βασιλειάδης, όταν ο Ολυμπιακός τιμωρείται με αφαίρεση τριών βαθμών για τα επεισόδια των οπαδών του στο ματς με την ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να κανονικά, λες και δεν έγινε τίποτα στα Γιάννινα. Ο ίδιος ο Χριστοβασίλης ζήτησε συγγνώμη από τους κατόχους εισιτηρίων διαρκείας για το «ντου» των ΠΑΟΚτζήδων που «στρογγυλοκάθισαν» στην κερκίδα των επισήμων. Η Αστυνομία των Ιωαννίνων δεν είδε, δεν άκουσε, δεν έκανε επιβαρυντική έκθεση, ως όφειλε. Ίσως γιατί ο Τσίπρας μοιάζει με τον… Πούτιν, όπως είπε ο Σαββίδης.
  3. Η Nova, «αιμοδότης» του πρωταθλήματος της Super League χρόνια τώρα, κάτι σαν τη «θεία μετάληψη» των ομάδων, αποφάσισε να διαπραγματευτεί μόνο με τις μεγάλες ομάδες για την προσεχή σεζόν, γεγονός που αυτόματα σηματοδοτεί και το τέλος του «συνεταιρισμού» της Super League. Τώρα που η κυβέρνηση με την ΕΠΟ έβαλαν την «εξυγίανση» σε μία ρότα, τώρα που όλα βαίνουν άριστα, στο συνδρομητικό κανάλι θα πρέπει να είναι… αφελείς για να μη συνεχίσουν να χρηματοδοτούν το «προϊόν» τους. Επειδή, όπως είναι έξυπνοι, πήραν αυτή την απόφαση, αφήνοντας τον Βασιλειάδη με τον Γραμμένο να ανεμίζουν τα σημαιάκια της «εξυγίανσης».
  4. Ο διαιτητής Τζήλος από τη Λάρισα, «παιδί της εξυγίανσης» κι αυτός, βιάστηκε να σφυρίξει λήξη στο Περιστέρι, στο ματς του Ατρομήτου με τον Ολυμπιακό (Σφύριξα κι έληξες του Κιάμμου, ένα πράγμα) κι εκτός αυτού, επέστρεψε και το σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων. Ο Μάντσον, για παράδειγμα, δεν πρέπει να έδωσε περισσότερες κλοτσιές στη ζωή του… Όλα καλά, όμως, για την «εξυγιαντική» ΕΠΟ. Ο Καραπαππάς πόσταρε φωτογραφία στα social media, όπου ο άλλοτε υποδικτάκτορας Στυλιανός Παττακός διακόπτει το παιχνίδι Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού στη «Λεωφόρο» και ζητάει από τον Γιώργο Σιδέρη να παίζουν «πιο ήρεμα» οι παίκτες του Ολυμπιακού. Και μιλάει για «χούντα». Μήπως οι «εξυγιαντές» που πίστευαν στην… «εξυγίανση», έπρεπε να κινήσουν διαδικασία εις βάρος του;
  5. Ο ΠΑΟΚ ευνοείται από τη διαιτησία και ο Γραμμένος με τον Βασιλειάδη φαίνεται ότι το… απολαμβάνουν. Ίσως επειδή ο Σαββίδης είναι κάτοχος τηλεοπτικού καναλιού και εφημερίδων και στηρίζει την κυβέρνηση. Όσο για τον Ευάγγελο Γραμμένο, κάποτε πρέπει ν’ απαντήσει σε δημοσιεύματα ότι ο Σαββίδης τον αποκαλεί «ο δικός μου».
  6. Ο γιός του Ιβάν Σαββίδη, Γιώργος, χρησιμοποιεί το instagram, όπως και κάθε νέο παιδί, για fun. Ό,τι, ωστόσο, ποστάρει, έχει άμεσο αντίκτυπο στον ψυχισμό φίλων και αντιπάλων του ΠΑΟΚ. Θα περίμενε κανείς, όπου ο ΠΑΟΚ ευνοείται με καραμπινάτα οφ σάιντ, να είχε το θάρρος να το παραδεχτεί και να ψέξει τους βοηθούς. Δεν το είδαμε πουθενά. Αντίθετα, είδαμε post γεμάτα ειρωνείες, λοιδορίες και έναν ιδιότυπο αυταρχισμό. Κι αυτό, μέρος της γενικότερης «εξυγίανσης» στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τον αποκάλεσαν «χαλίφη από τα… Lidl» και του… άρεσε. Το αναπαρήγαγε… εξυγιαντικά.
  7. Μία άλλη, σοβαρή παράμετρος εξυγιαντικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΠΟ είναι και η σιωπή του… αμνού του Ολυμπιακού και εκτελεστικού γραμματέα της UEFA, Θόδωρου Θεοδωρίδη. Θα μπορούσε μέσα σε πέντε λεπτά της ώρας να «καθαρίσει» το τοπίο και να επιβάλει ισότητα τουλάχιστον σε επίπεδο διαιτησίας. Μία σπασμωδική κίνηση είναι να φέρει άλλους δύο πρώην διαιτητές ν’ αντικαταστήσουν τους Τριτσώνη και Κουκουλάκη. Για ό,τι «εξυγιαντικό» έγινε μέχρι τώρα, δεν φέρει καμία ευθύνη; Τυχαία καταφέρονται εναντίον του και, μάλιστα, με βαρύτατες εκφράσεις όλοι, μα όλοι στον Ολυμπιακό; Δεν προκαλεί σοκ πραγματικό (και ανεξήγητο), να είναι γιος της θρυλικής μορφής του Ολυμπιακού, Σάββα Θεοδωρίδη, και να τον βρίζει σύσσωμος ο Ολυμπιακός; Μέχρι κι ότι ο Κοντονής «τον κρατάει», γράφτηκε στην υπόθεση της Κάρτας Υγείας, ή για προσωπικό θέμα σύμφωνα με κάποιους άλλους κι αυτό είναι άδικο να λέγεται και να γράφεται για το ήθος του Θόδωρου και του… Κοντονή.
  • Η 10η «πληγή» της «εξυγίανσης» αφορά στα θεωρούμενα «ύποπτα για χειραγώγηση» παιχνίδια της Football League. Ο «υπεύθυνος ακεραιότητας» δικηγόρος Δαβάκης έχει στα χέρια του τη λίστα. Την έχει προχωρήσει; Θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος ότι κινείται κάτω από άκρα μυστικότητα. Σωστό. Ωστόσο, να μας ενημερώσουν ο Γ. Βασιλειάδης με τον Β. Γραμμένο, ποιο θα είναι το μέλλον της «εξυγίανσης», όταν οι «μικροί» της Super League δεν θα έχουν τηλεοπτική στέγη και, άρα, έσοδα από… πουθενά, σε τι πρακτικές θα μπορούσαν να οδηγηθούν προκειμένου να εξοικονομήσουν χρήματα. Μήπως σε κόπια της πρακτικής της Φούτμπολ Λιγκ; Και να μας ανακοινώσουν και τον μηχανισμό προστασίας της αξιοπιστίας του πρωταθλήματος, επίσης.
Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα