Δέλλας: «Δεν μπορεί ακόμη πρωτάθλημα η ΑΕΚ»

Ο Τραϊανός Δέλλας μίλησε στο ραδιόφωνο του ArenaFM και αναφέρθηκε στην βελτιωμένη εικόνα της ομάδας του, τονίζοντας την απογοήτευσή του για την αφαίρεση των τριών βαθμών μετά τα επεισόδια στον αγώνα με την ΑΕΚ.
Για την πρώην ομάδα του δε θέλησε να πει πολλά, σχολίασε την πορεία των ομάδων της Θεσσαλονίκης, ενώ είπε τα καλύτερα για τον συνάδελφό του, Μαρίνο Ουζουνίδη:
«Θα μπορούσαμε να είχαμε πάει ακόμα καλύτερα, αν παίρναμε αποτελέσματα πιο νωρίς, ωστόσο υπάρχει βελτίωση στην εικόνα μας. Τώρα πλέον δεν υπάρχει και πολύ μεγάλο περιθώριο. Μετράμε βαθμό-βαθμό για να δούμε αν μπορέσουμε να μπούμε στα πλέι οφ. Τα πράγματα είναι δύσκολα αλλά η προσπάθεια όλων των παιδιών αρχίζει να ανταμείβεται.
Τα τελευταία χρόνια ο Ατρόμητος πρωταγωνιστεί, με σωστή διαχείριση κάθε χρόνο ήταν στην πεντάδα. Μην ξεχνάμε ότι τα τελευταία χρόνια βρέθηκε δυο φορές στον τελικό. Φέτος δεν συνέβη αυτό, ίσως οφείλεται και στο κακό ξεκίνημα . Έχασε την αυτοπεποίθηση της και χρειάστηκε πολύ δουλειά για να επιστρέψει η ψυχολογία στα παιδιά. Τις τελευταίες αγωνιστικές αρχίσαμε να ξεφεύγουμε από κάτω και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το μάξιμουμ, να πάρουμε τις δυο νίκες και να δούμε αν θα μπούμε στα πλέι οφ».
Για την ΑΕΚ:
«Δεν θα ήθελα να ανοίξουμε συζήτηση για την ΑΕΚ, ας την αφήσουμε να τραβήξει το δικό της δρόμο με τον νέο της προπονητή. Για εκεί είναι πάντως, εκεί είναι η θέση της. Ακόμα δεν είναι σε θέση να διεκδικήσει το πρωτάθλημα αλλά φάνηκε ότι επανήλθε γρήγορα».
Για το φαινόμενο ΠΑΟΚ:
«Ενώ ξεκίνησε καλά, παίξαμε κιόλας , όταν ήμουν στην ΑΕΚ και θα έλεγα ότι στο ξεκίνημα ήταν η πιο φορμαρισμένη ομάδα. Κάπου ξέφτισε, οι τραυματισμοί δημιούργησαν πολλά προβλήματα. Ο ΠΑΟΚ έδωσε βάση στην Ευρώπη, να μπει στους ομίλους, φορμαρίστηκε νωρίς αλλά φαίνεται ότι έγιναν λάθη στην προετοιμασία. Επίσης σημαντικό ρόλο για μένα έπαιξε το σύστημα που έπαιζε ο ΠΑΟΚ, το 3-5-2. Είναι ένα σύστημα που μου αρέσει πολύ, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να το παίξει, και το έπαιξε αρκετά καλά αλλά είναι πάρα πολύ δύσκολο να το αφομοιώσουν οι παίκτες. Θέλει πολύ χρόνο και πολύ επιμονή πάνω σε αυτό».
Για τον Μαρίνο Ουζουνίδη:
«Τρανό παράδειγμα, φοβερή χρονιά με μια ομάδα που κανείς δεν την υπολόγιζε φέτος , άλλα μέσα από την δουλειά του και την δουλειά των παικτών του βλέπουμε τι αποτέλεσμα έχει».
Για τον Άρη και την πρόωρη εξασφάλιση της ανόδου:
«Ό Άρης είναι παράδειγμα για όλους αυτούς που λένε ότι η Γ’ Εθνική είναι εύκολο πρωτάθλημα. Δεν είναι καθόλου εύκολο πρωτάθλημα, το έζησα με την ΑΕΚ και το κατάλαβαν και στον Άρη την πρώτη χρονιά που δεν ανέβηκαν. Το ελληνικό ποδόσφαιρο χρειάζεται όλες τις μεγάλες ομάδες, τις ομάδες με πολύ κόσμο. Για να γίνει πιο ανταγωνιστικό, για να γίνει καλύτερο. Εγώ γεννήθηκα μέσα στον Άρη, εκεί έκανα τα πρώτα μου ποδοσφαιρικά βήματα και θλίβομαι όταν βλέπω την ομάδα τόσο χαμηλά. Μακάρι να ξεπεράσουν όλα τα προβλήματα και να βρεθούν ξανά γρήγορα στην Σούπερ Λιγκ».
Για τον αν σκέφτεται ότι κάποια στιγμή θα μπορούσε να είναι προπονητής του Άρη:
«Ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα