Δέλλας: “Του άξιζε όλο αυτό του Φραντζέσκο Τότι”

Ένας πρωταθλητής Ευρώπης – το 2004 – απονέμει τα εύσημα σε έναν πρωταθλητή κόσμου – το 2006! Ο Τραϊανός Δέλλας μίλησε στο ραδιόφωνο του Arena στη Θεσσαλονίκη για τον πότε συμπαίκτη του στη Ρόμα, τον Φραντζέσκο Τότι, το “αντίο” του οποίου ίσως ήταν το συγκλονιστικότερο στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Ο Δέλλας είχε να πει για τον “Καπιτάνο” τα εξής:

«Είναι τεράστια προσωπικότητα παγκοσμίως ο Τότι, είναι ένας μύθος και απόλυτα συνυφασμένος με τη Ρόμα. Είναι αρχηγός, τόσα χρόνια στην ίδια ομάδα. Έχει κερδίσει το σεβασμό όλων από συμπαίκτες και αντιπάλους. Αυτό αντικατοπτρίζει και την προσωπικότητά του και την προσφορά του στο άθλημα.

Έχω πολύ καλή σχέση μαζί του και όταν επισκέπτομαι την Ρώμη βρισκόμαστε. Είναι τιμή μου που βρέθηκα σε αυτήν την ομάδα και που ήμουν συμπαίκτης του. Οι σχέσεις τον ανθρώπων δεν αλλάζουν όποιο πόστο και να έχουν. Θυμάμαι φεύγοντας από τη Ρώμη το καλοκαίρι για να πάμε στο Euro το  2004 είχε πολύ πείραγμα, που πάτε τώρα και τι πάτε να κάνετε εκεί, αλλά μετά τους πείραζα εγώ.

Κάθε φορά που ακουγόταν το όνομά του δονούσε όλο το γήπεδο και ακουγόταν το “Solo un capitano”. Νομίζω ότι θα παραμείνει από άλλο πόστο στη Ρόμα και δε θα δελεαστεί από κάποια άλλη ομάδα.

Συγκινήθηκα πολύ βλέποντας αυτές τις εικόνες από το αντίο του Τότι. Του άξιζε να το ζήσει όλο αυτό. Είναι ο τελευταίος που έχει απομείνει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο με τόσα χρόνια παραμονής σε μια μόνο ομάδα και είναι η επιτομή της σημαίας για μια ομάδα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα