Δένδιας: «Ο λαϊκισμός έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη το 1993»

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Νίκος Δένδιας σε πολιτική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης (24/5) σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

«Το τέταρτο μνημόνιο δεν οδηγεί σε έξοδο από την κρίση», ανέφερε ο βουλευτής και κορυφαίο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας στην ομιλία του και ακολούθως έκανε εκτεταμένη αναφορά στον λαϊκισμό. Ανέτρεξε στο παρελθόν λέγοντας ότι «ο λαϊκισμός έριξε την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το 1990-1993. Αν δεν είχε πέσει τότε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, δεν θα ήταν σήμερα η χώρα σε αυτό το σημείο», σημείωσε.

Ο πρώην υπουργός υποστήριξε ακόμα ότι πυξίδα της χώρας δεν μπορεί να είναι τα μνημόνια, πρέπει η χώρα να πάει «δυνατά από την αρχή» (που ήταν και το σύνθημα της εκδήλωσης) για να μπει τέλος στην εθνική μελαγχολία.

Στην εκδήλωση ήταν παρόντες οι περισσότεροι βουλευτές της ΝΔ, μεταξύ αυτών η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο Λευτέρης Αυγενάκης, ο Χρήστος Σταϊκούρας, ο Μάκης Βορίδης, ο πρώην πρόεδρος του κόμματος, Γιάννης Πλακιωτάκης, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας, αλλά και στελέχη του συνδικαλιστικού χώρου, όπως ο γραμματέας της ΓΣΕΕ και πρόεδρος της ΔΑΚΕ, Νίκος Κιουτσιούκης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα