Δίκη για τις «ματωμένες» φράουλες: Απειλήθηκαν μάρτυρες κατηγορίας

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας στη δίκη για την επίθεση που δέχθηκαν μετανάστες στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας, συνήγοροι της πολιτικής αγωγής κατήγγειλαν ότι μάρτυρες κατηγορίας απειλήθηκαν στον διάδρομο των δικαστηρίων και ζητήθηκε από την έδρα να υπάρξει μέριμνα για την προστασία τους. Ωστόσο, κρίθηκε τελικά, πως δεν υπάρχει λόγος για λήψη περισσότερων μέτρων, μέσα στο δικαστικό μέγαρο.

Κατόπιν η δίκη συνεχίστηκε με την κατάθεση μάρτυρα κατηγορίας, ο οποίος αναφέρθηκε στα όσα ο ίδιος είδε κατά τη διάρκεια της επίθεσης, υποστηρίζοντας πως δύο από τους κατηγορούμενους πυροβόλησαν και πως οι συγκεντρωμένοι αλλοδαποί εργάτες γης, δεν είχαν μαζί τους ξύλα.

Για την υπόθεση κατηγορούνται τέσσερα άτομα, δηλαδή ο ιδιοκτήτης της καλλιέργειας και τρεις μπράβοι που είχε ως συνεργάτες.

Υπενθυμίζουμε ότι το περιστατικό συνέβη στις 17 Απριλίου 2013, όταν δεκάδες εργαζόμενοι από το Μπαγκλαντές που ήταν απλήρωτοι τουλάχιστον έξι μήνες είχαν συγκεντρωθεί απαιτώντας τα δεδουλευμένα τους. Ως απάντηση δέχθηκαν πυρά από επιστάτες της επιχείρησης με αποτέλεσμα να τραυματιστούν περισσότεροι από 30 άνθρωποι.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα