Δίκη Χρυσής Αυγής: Η συνέχεια στις 15 Μαίου

 Στο ίδιο έργο θεατές. Νέα αναβολή πήρε η δίκη της Χρυσής Αυγής, η οποία θα συνεχιστεί στις 15 Μαϊου όπως αποφάσισε  Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης στην ειδική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού και όπως όλα δείχνουν δεν θα υπάρξει αλλαγή αίθουσας καθώς όπως διεφάνη από τη διαδικασία η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη δεν προτίθεται να υποβάλλει αίτημα στο υπουργείο Δικαιοσύνης για μεταφορά της δίκης.

Απόντες είναι και κατά την τρίτη συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που εκδικάζει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής οι περισσότεροι βουλευτές όπως και ο επικεφαλής του κόμματος Νίκος Μιχαλολιακος.

Στο δικαστήριο προσήλθαν  μόνο οι Μ. Αρβανίτης, Π.Ζησιμοπουλος, Στ.Μπουκουρας, και Δ.Κουκούτσης.

Η οικογένεια Φυσσά δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής κατά του Γιώργου Ρουπακιά και 18 ακόμη ατόμων για την ανθρωποκτονία του γιου τους Παύλου.

Πρόκειται για μέλη του πυρήνα της Νίκαιας τα οποία συμμετείχαν στην συμπλοκή στο Κερατσίνι.

Αιτήσεις για άρση περιοριστικών όρων

Αιτήματα για ανάκληση περιοριστικών όρων υπέβαλαν οι δικαζόμενοι βουλευτές της ΧΑ που ήταν παρόντες Δημήτρης Κουκούτσης και Μιχαήλ Αρβανίτης, αλλά και ο Νίκος Μιχαλολιάκος και η σύζυγος Ελένη Ζαρούλια, ζητώντας την αντικατάστασή τους.

Ειδικότερα ο Δημήτρης Κουκούτσης ζήτησε την ανάκληση του περιοριστικού όρου της κατ´ οίκον περιορισμού, όπως και οι Μιχαλολιάκος και Ελένη Ζαρούλια, ενω ο Μιχάλης Αρβανίτης ζήτησε την ανάκληση του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης ομιλιών και εμπρηστικών λόγων σε συγκεντρώσεις η άλλες κομματικές δραστηριότητες εκτός Βουλής.

“Είμαι μισός βουλευτής” δήλωσε ο κ. Αρβανίτης.

Ανάλογο αίτημα για αντικατάσταση των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου απο τη χώρα υπέβαλε και ο βουλευτής Αντώνιος Γρέγος, επικαλούμενος οτι μετέχει σε ειδική επιτροπη της Βουλής και πρέπει να ταξιδεύει εκτός Ελλάδος.

Ολιγοήμερη διακοπή της δίκης ζήτησαν οι δύο δικηγόροι που διορίστηκαν αυτεπαγγέλτως από το δικαστήριο για να διαβάσουν τη δικογραφία αλλιώς άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο να προσφύγουν στο Ευρωπαικό Δικαστήριο.

Η διαδικασία ξεκίνησε νωρίτερα με δηλώσεις παράστασης πολιτικής αγωγής κατά των εγκληματικών δραστηριοτήτων της Χρυσής Αυγής.

Ηδη παράσταση πολιτικής αγωγής σε βάρος του κατηγορούμενου Γ. Ρουπακιά δήλωσε η οικογένεια του Παύλου Φύσσα. Επίσης δήλωσαν παράσταση αγωγής κατά του Νίκου Μιχαλολιάκου και των λοιπών βουλευτών που κατηγορούνται για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης .

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα