Δίωξη κατά του Γ. Καρατζαφέρη

Κατηγορούμενος για το κακούργημα της ανακριβούς δηλωσης πόθεν έσχες αλλα και για το πλημμέλημα της συμμετοχής σε υπεράκτια εταιρεία ειναι ο πρωην προεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργοςς Καρατζαφέρης μετα από αίτημα της Βουλής. Η διωξη ασκήθηκε από την εισαγγελία Εφετών και η δικογραφία αναμένεται να διαβιβαστεί σε εφέτη ανακριτη. Συμφωνα με τα όσα προεκυψαν από την εισαγγελική έρευνα, ο Γ. Καρατζαφέρης έλαβε 1,6 εκατομμύρια ευρώ σε δύο δόσεις το 2007 και το 2008 μέσω της υπερακτιας εταιρείας Catalina από επιχειρηματία ο οποίος εμφανίζεται να μεσολαβεί στην προμήθεια των ελικοπτέρων Σούπερ Πούμα.

Στο πλαίσιο της έρευνα μάλιστα , προεκυψε σχεση του κ. Καρατζαφέρη και με ετερη υπεράκτια εταιρεία , την Homeric TCI. Για την υπόθεση των ελικοπτέρων ενώπιον του ανακριτή διαφθοράς Γ. μαλλή ξεκινά στις 12 Ιανουαρίου νέος κύκλος απολογιών. Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι και δύο επιχειρηματίες οι οποίοι εμφανίζονται να μεσολαβούν για την προμήθεια των ελικοπτέρων.

Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν κατα περίπτωση οι κατηγορούμενοι είναι αυτά της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας καθώς και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Η διαδικασία προμήθειας των σουπερ Πούμα συνολικού ύψους 64 εκατομμμυρίων ευρώ ερευνήθηκε από την Δικαιοσύνη μετα από ανώνυμη καταγγελία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα