Δίωξη σε Κασάμι, ΟΣΦΠ και Μελισσανίδη!

Σιγά μην δεν είχε και τρίτο ημίχρονο το ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-0 που διεξήχθη πριν από ένα δεκαήμερο στο ΟΑΚΑ. Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Στέφανος-Κωνσταντίνος Μπαξεβάνης άσκησε πειθαρχική δίωξη στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, στο Παϊτίμ Κασάμι και στον Δημήτρη Μελισσανίδη, άπαντες με την κατηγορία της δυσφήμισης του αθλήματος, για τις δηλώσεις τους (Κασάμι) και τις κρίσεις τους (Μελισσανίδης), κατά των διαιτητικών οργάνων.

Ο πρόεδρος της Aegean διώκεται αυτοπροσώπως και παρά το ότι η στη δίωξη αναφέρεται «πρόεδρος εν τοις πράγμασι» της ΠΑΕ ΑΕΚ, δεν εμπλέκεται στη δίωξη η ομάδα. Αναλυτικά οι κλήσεις της ποδοσφαιρικής εισαγγελίας:

– Εις βάρος του Δημήτρη Μελισσανίδη (Προέδρου εν τοις πράγμασι) της ποδοσφαιρικής ομάδας ΠΑΕ ΑΕΚ, διότι δυσφήμησε το άθλημα του ποδοσφαίρου προβαίνοντας δημοσίως σε δυσμενείς κρίσεις, εις βάρος θεσμοθετημένων οργάνων του ποδοσφαίρου (Διαιτησίας, Διαιτητών), προκαλώντας, έτσι, στο κοινό και στην εν γένει κοινή γνώμη αίσθημα απαξιώσεως και αποστροφής προς το ποδόσφαιρο, με συνέπεια την άρνηση εκ μέρους του κοινού προς παρακολούθηση των αγώνων ποδοσφαίρου και προσελεύσεως στα γήπεδα. Η ανωτέρω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 14 παρ. 2 και 3 και 25 παρ. 1, 3 και 4, 7 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.
– Εις βάρος της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, νομίμως εκπροσωπουμένης και του ΠΑΙΤΙΜ ΚΑΣΑΜΙ, ποδοσφαιριστή της ποδοσφαιρικής ομάδας ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, διότι δυσφήμησαν το άθλημα του ποδοσφαίρου προβαίνοντας δημοσίως σε δυσμενείς κρίσεις, εις βάρος θεσμοθετημένων οργάνων του ποδοσφαίρου (Διαιτησίας, Διαιτητών, Υπεύθυνου άσκησης δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων), προκαλώντας, έτσι, στο κοινό και στην εν γένει κοινή γνώμη αίσθημα απαξιώσεως και αποστροφής προς το ποδόσφαιρο, με συνέπεια την άρνηση εκ μέρους του κοινού προς παρακολούθηση των αγώνων ποδοσφαίρου και προσελεύσεως στα γήπεδα. Η ανωτέρω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 14 παρ. 2 και 3 και 25 παρ. 1, 3 και 4, 6, 7, 35 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα