Δίωρη στάση εργασίας των εργαζομένων στα λιμάνια την Τρίτη

Δίωρη στάση εργασίας από τις 7:00 έως τις 9:00 το πρωί, πραγματοποιούν αύριο οι εργαζόμενοι στα λιμάνια όλης της χώρας, ενάντια στις ρυθμίσεις των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων.

Η στάση εργασίας είναι πανευρωπαϊκή, καθώς το IDC, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Λιμενεργατών στο οποίο ανήκουν και τα ελληνικά σωματεία του κλάδου, προκήρυξε δίωρη στάση εργασίας σε όλα τα λιμάνια της Ευρώπης για συμπαράσταση στους Πορτογάλους υπαλλήλους και λιμενεργάτες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ), στην Πορτογαλία αμφισβητούνται πλέον οι κανονισμοί εργασίας και οι συλλογικές συμβάσεις των εργαζομένων, ενώ υπάρχουν και μειώσεις μισθών και απολύσεις με σκοπό την πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων.

Η ΟΜΥΛΕ αναφέρει επίσης ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει προσπάθεια και από την ελληνική κυβέρνηση, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, «για ξεπούλημα της περιουσίας του Δημοσίου, με πρώτα-πρώτα τα λιμάνια με αρχή τον ΟΛΠ και τον ΟΛΘ».

Αντιπροσωπεία της ΟΜΥΛΕ και των σωματείων θα επιδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας στην πορτογαλική πρεσβεία, εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία των εργαζομένων στα ελληνικά λιμάνια.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα