«Δαμόκλειος σπάθη» πάνω από τον ΠΑΟΚ

Όπως αναμενόταν, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Παναγιώτης Σιμιτζόγλου, άσκησε πειθαρχική δίωξη κατά της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τα επεισόδια στην Τούμπα στον αγώνα της ομάδας με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο Ελλάδας, που είχαν ως αποτέλεσμα όχι μόνο τη διακοπή της αναμέτρησης, αλλά ολόκληρου του θεσμού.

Οι κατηγορίες που βαραίνουν την ομάδα είναι μεγάλες και ο ΠΑΟΚ απειλείται με εξοντωτικές ποινές. Συγκεκριμένα: Για τη ρίψη αντικειμένων απειλείται με πρόστιμο 28-70.000 ευρώ και με δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών.

Για την είσοδο των οπαδών μέσα στον αγωνιστικό χώρο απειλείται με 2-4 αγωνιστικές και πρόστιμο που μπορεί να φτάσει τις 150.000 ευρώ και φυσικά μηδενισμός και αφαίρεση βαθμών. Επιπλέον, για τα εκτεταμένα επεισόδια που έλαβαν χώρα απειλείται με 2-3 ακόμη αγωνιστικές και πρόστιμο έως 150.000 ευρώ και επιπλέον αφαίρεση βαθμών!

Με λίγα λόγια, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η Τούμπα να κλείσει ακόμη και για 8 αγωνιστικές, τα πρόστιμα να προσεγγίσουν τις 400.000 ευρώ και να αφαιρεθούν βαθμοί που θα αφήσουν την ομάδα εκτός Ευρώπης. Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι πέραν των ποινών αυτών, ενδέχεται να βάλει το… χεράκι του και ο Σταύρος Κοντονής, ενώ λόγω της απεργίας των δικηγόρων, η ΠΑΕ δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να υπολογίσει ακριβώς την κατάσταση, δηλαδή αν η αφαίρεση βαθμών θα επηρεάσει τη φετινή βαθμολογία ή την επόμενη. Πάντως, λογικά δεν θα ισχύει αφαίρεση βαθμών στα Play Off (όπως κακώς έγινε πέρσι), διότι η ειδική βαθμολογία που διαμορφώνεται στους αγώνες κατάταξης δεν αντιστοιχεί σε πραγματικούς βαθμούς πρωταθλήματος, αλλά σε «ειδικούς» βαθμούς .

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα