“Δανειζόμαστε με πάνω από 4% και πανηγυρίζουμε;”

Καυστικό ήταν το σχόλιο του Σταύρου Θεοδωράκη για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές.

«Μια διαφορά μας με τις χώρες που κατάφεραν να βγουν από τα μνημόνια είναι το γεγονός επιλέγουμε λάθος ηγέτες. Επιλέγουμε κατσαπλιάδες των ιδεών, ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με την παραγωγή, με τη δουλειά, που δεν έχουν σχέδιο και δεν έχουν μελετήσει τις λύσεις και το αποτέλεσμα είναι να το πληρώνουμε αυτό πάρα πολύ ακριβά – κάποιες δεκάδες δισ» υποστήριξε αρχικά  σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του «Alpha 98,9» ο επικεφαλής του Ποταμιού.

“Η χώρα αναμετριέται συνέχεια με το κακό της παρελθόν και το αντιγράφεi”

Εν συνεχεία  σημείωσε: «Η χώρα αναμετριέται συνέχεια με το κακό της παρελθόν και το αντιγράφει. Κάποιοι λένε ?Μπράβο που αποφάσισε η κυβέρνηση και βγήκε στις αγορές. Μπράβο, γιατί; Χώρες με αντίστοιχα προβλήματα, όπως η Πορτογαλία και η Κύπρος, δανείστηκαν με πολύ χαμηλότερα επιτόκια, όταν βγήκαν στις αγορές με το πενταετές τους ομόλογο.

Η Πορτογαλία δανείστηκε με 1,2 και η Κύπρος δανείστηκε με 1,7. Εμείς λοιπόν θα πανηγυρίσουμε στο τέλος της ημέρας που θα δανειστούμε στην καλύτερη περίπτωση με 4,7%; Αντιλαμβάνεστε τι χαμένα λεφτά είναι αυτά για τα παιδιά μας;»

“Δεν υπάρχει δημοκρατική χώρα με καθυποταγμένη τη δικαιοσύνη”

Ως προς την επέμβαση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στη Δικαιοσύνη ανέφερε ότι η προσπάθεια ελέγχου της Δικαιοσύνης “είναι ένα παλιό αμάρτημα της ελληνικής πολιτικής σκηνής” και τόνισε ότι “είναι σαφές από αυτά που λένε τα κυβερνητικά στελέχη πως θέλουν μια πλήρως υποταγμένη δικαιοσύνη”.

Σημείωσε, πάντως, ότι “τόσο το μήνυμα του προέδρου της Δημοκρατίας, όπου σε αυτό το σημείο ήταν τολμηρός, όσο και του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, μπορεί να γίνουν η αφορμή για να αλλάξουμε ρότα γιατί ο δρόμος που έχουμε πάρει είναι επικίνδυνος. Δεν υπάρχει δημοκρατική χώρα με καθυποταγμένη τη δικαιοσύνη, εκτός και αν θέλουν να μας κάνουν Τουρκία ή Πολωνία ή Βενεζουέλα”.

Για τις δηλώσεις Βαρουφάκη

Τέλος ερωτώμενος για τις δηλώσεις Βαρουφάκη που καλεί την κυβέρνηση να απολογηθεί στους κυρίους Σαμαρά και Στουρνάρα τόνισε ότι ο κ. Τσίπρας είτε πρέπει να παραδεχθεί ότι έλεγε ψέματα όταν αποκαλούσε έγκλημα και προδοσία την έξοδο στις αγορές με επιτόκιο 4,9% ή να αποδεχθεί ότι και εκείνος διαπράττει έγκλημα με τη σημερινή έξοδο στις αγορές αλλά δεν έχει άλλη λύση να προσφέρει.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα