Δανεικοί αξίας 27 εκατομμυρίων!

Η καλοκαιρινή μεταγραφική ενίσχυση του Ολυμπιακού θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη παρά την ευκολία με την οποία οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν και φέτος σε ένα ακόμα πρωτάθλημα.

Το σκάουτινγκ υποψήφιων μεταγραφικών στόχων περιλαμβάνει και τους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται δανεικοί σε άλλους συλλόγους, είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό, και είναι βέβαιο ότι οι περισσότεροι θα έχουν μία δεύτερη ευκαιρία προκειμένου να αποδείξουν ότι είναι σε θέση να μείνουν στο… λιμάνι. Η «Α» παρουσιάζει τη μέχρι τώρα πορεία των 21 δανεικών μέσα στη φετινή σεζόν μαζί με την αξία τους στο ελληνικό αλλά και στο διεθνές ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

 

Παϊτίμ Κασάμι (Νότιγχαμ)

Μακράν του δεύτερου ο πιο ακριβός δανεικός του Ολυμπιακού, παραχωρήθηκε το περασμένο καλοκαίρι στη Νότιγχαμ, με τη φανέλα της οποίας αγωνίστηκε 5 φορές στην αγγλική Τσάμπιονσιπ, πετυχαίνοντας και δύο γκολ. Αν δεν πωληθεί με κανονική μεταγραφή, θα επιστρέψει σίγουρα το καλοκαίρι.

ΑΞΙΑ: 6.000.000 ευρώ

 

Ομάρ Ελαμπντελαουί (Χαλ)

Προσωπική επιλογή του Μάρκο Σίλβα ο Ομάρ Ελαμπντελαουί και φυσικά από τις βασικές επιλογές του Πορτογάλου πρώην τεχνικού του Ολυμπιακού στη Χαλ. Η παραμονή του 25χρονου διεθνούς Νορβηγού μέσου στις «Τίγρεις» θα εξαρτηθεί από τη δύσκολη προσπάθειά τους για παραμονή.

ΑΞΙΑ: 5.000.000 ευρώ

 

Φελίπε Πάρντο (Ναντ)

Από τον Ιανουάριο δανεικός στη Ναντ, έχει παίξει σε εννέα ματς κι έχει σκοράρει κατά της Ντιζόν. Ο 26χρονος Κολομβιανός θα επιστρέψει μόνο αν οι Γάλλοι δεν ενεργοποιήσουν την οψιόν αγοράς που υπάρχει στη συμφωνία. Στον Ολυμπιακό πέρυσι ήταν χρήσιμος.

ΑΞΙΑ: 3.000.000 ευρώ

 

Δημήτρης Σιόβας (Λεγκανιές)

Στον φετινό Ολυμπιακό δεν χωρούσε και, αφού δεν έφυγε το περασμένο καλοκαίρι, παραχωρήθηκε δανεικός στην ισπανική Λεγκανιές όπου δεν τα πηγαίνει άσχημα, μετρώντας 10 συμμετοχές και ένα γκολ μέχρι τώρα.

ΑΞΙΑ: 2.500.000 ευρώ

 

Κώστας Λαΐφης (Σταντάρ Λιέγης)

Μέχρι και τα μέσα της σεζόν ο 23χρονος Κύπριος αμυντικός ήταν σούπερ, προκαλώντας το ενδιαφέρον μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων, αλλά στο δεύτερο μισό παρασύρθηκε από τη συνολική κακή χρονιά των «κόκκινων» της Λιέγης. Έκανε 26 συμμετοχές με 1 γκολ, αλλά στα πλέι οφ έχει χάσει τη θέση του στην αρχική ενδεκάδα.

ΑΞΙΑ: 1.800.000 ευρώ

 

Γιάννης Γιαννιώτας (ΑΠΟΕΛ)

Ακολούθησε την περσινή προετοιμασία αλλά κατέληξε στον ΑΠΟΕΛ. Με τους πρωτοπόρους και επίδοξους πρωταθλητές Κύπρου ο 23χρονος διεθνής επιθετικός έχει 5 γκολ σε 24 συμμετοχές, κι άλλα 3 στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Στην επική πρόκριση επί της Αθλέτικ Μπιλμπάο στο Γιουρόπα Λιγκ σκόραρε και στα δύο ματς κατά των Βάσκων!

ΑΞΙΑ: 1.500.000 ευρώ

 

Δημήτρης Κολοβός (Μαλίν)

Βρήκε τον εαυτό του ο Κολοβός στο Βέλγιο και τη Μαλίν. Γεμάτη σεζόν για τον 23χρονο μέσο που έχει προσφέρει σημαντικές λύσεις στην επίθεση με τα 5 τέρματα που έχει σημειώσει έως τώρα. Θα είναι άραγε το Βέλγιο η γη της… επαγγελίας για τον Έλληνα άσο που μπορεί να παίξει και σαν εξτρέμ;

ΑΞΙΑ: 1.000.000 ευρώ

 

Νικολά Μαρτίνες (Γουέστ. Σίδνεϊ)

Βασικός σε πρωτάθλημα και ασιατικό Τσάμπιονς Λιγκ ο 29χρονος Αργεντίνος μεσοεπιθετικός στη Γούστερν Σίδνεϊ Γουόντερερς που δεν έκανε και την καλύτερη χρονιά της στην Αυστραλία. Πέτυχε 4 γκολ, ένα εκ των οποίων 38΄΄ μετά τη σέντρα!

ΑΞΙΑ: 1.000.000 ευρώ

 

Δημήτρης Γούτας (Κορτράικ)

Ο 23χρονος κεντρικός αμυντικός εξελίσσεται σε έναν από τους πολυτιμότερους της Κορτράικ στο βελγικό πρωτάθλημα, μετρώντας 18 συμμετοχές κι άλλες δύο στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ. Από τις πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις δανεικών.

ΑΞΙΑ: 750.000 ευρώ

 

Τάσος Καραμάνος (Φεϊρένσε)

Το καλοκαίρι δεν κατάφερε να πείσει ότι μπορεί να σηκώσει το βάρος στην επίθεση κι έτσι… ξενιτεύτηκε. Με τη νεοφώτιστη Φεϊρένσε ο 26χρονος επιθετικός έχει σκοράρει 5 γκολ σε 27 συμμετοχές μέχρι τώρα.

ΑΞΙΑ: 750.000 ευρώ

 

Μάρκο Γιάνκοβιτς (Παρτιζάν)

Ο 21χρονος Μαυροβούνιος μεσοεπιθετικός δεν τα πάει καθόλου άσχημα στη διεκδικήτρια του τίτλου στη σερβική Λίγκα Παρτιζάν Βελιγραδίου. Σπουδαίο… εργαλείο στα χαφ, έχει κάνει 22 συμμετοχές κι έχει σκοράρει δις.

ΑΞΙΑ: 500.000 ευρώ

 

Μοχάμεντ Μπεν (Πανιώνιος)

Άλλος ένας πρώην «ερυθρόλευκος» που διαπρέπει στη Νέα Σμύρνη με τον εκπληκτικό φετινό Πανιώνιο. Γεμάτη σεζόν για τον 27χρονο φορ από τις Κομόρες με 9 γκολ σε 26 συμμετοχές.

ΑΞΙΑ: 500.000 ευρώ

 

Νίκος Βέργος (Ρεάλ Μαδρίτης Β΄)

Ποδοσφαιριστής με μεγάλα περιθώρια εξέλιξης ο 22χρονος επιθετικός, διανύει πολύ καλή σεζόν στη δεύτερη ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης με την οποία αγωνίζεται στη Γ΄ Ισπανίας, έχοντας σκοράρει 5 φορές σε 20 εμφανίσεις.

ΑΞΙΑ: 400.000 ευρώ

 

Ανδρέας Γιαννιώτης (Πανιώνιος)

Βασικός και αναντικατάστατος (έχασε μόλις ένα ματς) κάτω από τα δοκάρια της ευχάριστης έκπληξης της φετινής σεζόν που δεν είναι άλλη από τον Πανιώνιο. Ο 24χρονος γκολκίπερ που με Λεάλι και Καπίνο ήταν αδύνατο να έχει θέση στον Ολυμπιακό έκανε καταπληκτική χρονιά στη Νέα Σμύρνη κι έχει κάθε λόγο να ελπίζει σε μία δεύτερη ευκαιρία.

ΑΞΙΑ: 300.000 ευρώ

 

Κώστας Τσιμίκας (Έσμπιεργκ)

Ο Μπέντο δεν τον υπολόγιζε καθόλου κι έτσι ο 21χρονος αριστερός αμυντικός αποφάσισε να αποδεχτεί την πρόταση της Έσμπιεργκ, προκειμένου να μη μείνει σε απραξία και το δεύτερο μισό της σεζόν. Στη Δανία χρησιμοποιείται και σαν αριστερό χαφ, μετρώντας 5 συμμετοχές κι ένα γκολ, στο ντεμπούτο του.

ΑΞΙΑ: 300.000 ευρώ

 

Γιάννης Κάργας (Πλατανιάς)

Σε εναλλακτική λύση πολυτελείας εξελίσσεται ο Γιάννης Κάργας στον Πλατανιά. Ο 22χρονος κεντρικός αμυντικός στην πρώτη του χρονιά στη μεγάλη κατηγορία μετρά 18 συμμετοχές κι ένα γκολ.

ΑΞΙΑ: 300.000 ευρώ

 

Μανώλης Σάλιακας (Καρμιώτισσα)

Μαζί με τον Γιάννη Ταραλίδη αποτελούν το ελληνικό δίδυμο της Καρμιώτισσας Πολεμιδίων. Εξαιρετική σεζόν στην Κύπρο για τον 21χρονο μέσο με 25 συμμετοχές μέχρι τώρα, από τα βασικά εργαλεία της ομάδας του στη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού.

ΑΞΙΑ: 300.000 ευρώ

 

Σάσα Ζντιέλαρ (Μαγιόρκα)

Έχει ακουστεί ελάχιστα φέτος, καθώς έχει παίξει πολύ λίγο στη Μαγιόρκα, όπου το κλίμα είναι γενικά άσχημο από το ξεκίνημα της σεζόν. Υποτίθεται ότι οι Νησιώτες είχαν υψηλούς στόχους στη Σεγούντα Ντιβισιόν, η πραγματικότητα όμως τους θέλει γερά μπλεγμένους στα γρανάζια του υποβιβασμού. Μόλις 9 συμμετοχές από τον 22χρονο πλάγιο αμυντικό.

ΑΞΙΑ: 150.000 ευρώ

Κιαζίμ Λάτσι (ΑΠΟΕΛ-Λεβαδειακός)

Στον ΑΠΟΕΛ δεν αγωνίστηκε καθόλου στον πρώτο γύρο και η επιστροφή στην Ελλάδα ήταν επιβεβλημένη. Από τον Ιανουάριο στον Λεβαδειακό όπου έκανε μερικές ολιγόλεπτες συμμετοχές ο 21χρονος Αλβανός μέσος, που ήταν σούπερ ταλέντο στις «ερυθρόλευκες» ακαδημίες.

ΑΞΙΑ: 150.000 ευρώ

 

Μαρκ Ασίγκμπα (Βέροια)

Από τους ποδοσφαιριστές που μάλλον δεν έχουν καμία τύχη να μονιμοποιηθούν στον Πειραιά ο 26χρονος Γκανέζος αμυντικός. Με τη Βέροια έκανε 20 συμμετοχές φέτος στη Σούπερ Λιγκ αλλά δεν φάνηκε ιδιαίτερα.

ΑΞΙΑ: 150.000 ευρώ

 

Πραξιτέλης Βούρος (Λεβαδειακός)

Ο 22χρονος αμυντικός έπεσε σε μία από τις χειρότερες χρονιές του Λεβαδειακού στη Σούπερ Λιγκ και ήταν αδύνατο να διασωθεί από το γενικότερο… ναυάγιο των Βοιωτών. Κατάφερε να παίξει σε 9 ματς χωρίς να φανεί ιδιαίτερα.

ΑΞΙΑ: 80.000 ευρώ

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα