Δανειολήπτης γλύτωσε το σπίτι του με διαταγή δικαστηρίου

Εξηντάχρονος δανειολήπτης που πλέον δεν διαθέτει καθόλου εισόδημα καθώς έχει καταθέσει τα χαρτιά του για συνταξιοδότηση γλύτωσε το σπίτι του με προσωρινή διαταγή δικαστηρίου. Ο υπερχρεωμένος πολίτης, που είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών, από το οποία το ένα είναι ανήλικο, είχε συνολική οφειλή σε τράπεζα από δάνειο καταναλωτικής πίστης ύψους 27.899,72 ευρώ. Τα περιουσιακά του στοιχεία είναι η κύρια και μοναδική κατοικία της οικογένειας (90 τ.μ.) στην οποία ζητήθηκε η εξαίρεση από ρευστοποίηση, έχοντας την κυριότητα ο ίδιος κατά 100% κι ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο.

Το αρμόδιο Ειρηνοδικείο στο οποίο προσέφυγε αφού διαπίστωσε ότι ο καταναλωτής-δανειολήπτης πληροί τις προϋποθέσεις υπαγωγής του στη ρύθμιση του νόμου 3869/2010, (νόμος Κατσέλη), εφόσον πρόκειται για φυσικό πρόσωπο, στερούμενο πτωχευτικής ικανότητας, που έχει ήδη περιέλθει σε κατάσταση μόνιμης αδυναμίας πληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρεών του, του χορήγησε προσωρινή Διαταγή, η οποία ισχύει για δύο χρόνια. Με την απόφαση του αυτή το Δικαστήριο:
# Διατάσσει την αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων, κατά του δανειολήπτη, για τη διάσωση της μίας και μοναδικής κατοικίας καθώς και τη διατήρηση της πραγματικής και νομικής κατάστασης της περιουσίας του.
# Υποχρεώνει τον δανειολήπτη να καταβάλλει μηνιαία δόση 50 ευρώ, για δύο χρόνια και μετά τη λήξη τους επανασυζήτηση της προσωρινής διαταγής για να επανεκτιμηθεί η οικονομική του κατάσταση.
# Επιτρέπει τέλος στον πολίτη να μην καταβάλλει δόση για τους μήνες στους οποίους γιορτάζονται το Πάσχα και τα Χριστούγεννα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα