ΔΕΗ: Σιωπηρή παράταση για ρύθμιση αποπληρωμής χρεών

Σε σιωπηρή παράταση για ρύθμιση των απλήρωτων λογαριασμών σε 36 δόσεις με ελάχιστη μηνιαία καταβολή τα 10 ευρώ προχωρά η ΔΕΗ. Η παράταση θα ισχύει έως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους», το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ αναμένεται να αποφασίσει στη συνεδρίαση του την ερχόμενη Δευτέρα 9 του μηνός την καθιέρωση νέων κινήτρων για τη ρύθμιση των απλήρωτων λογαριασμών. Πηγές αναφέρουν πως η ΔΕΗ θα καθιερώσει προγράμματα ρυθμίσεων με δόσεις πολλών ταχυτήτων, ανάλογα με το ύψος των οφειλών.

Εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο του «παγώματος» χρεών χαμηλού ύψους και μείωσής τους εφόσον οι οφειλέτες είναι εμπρόθεσμοι στην αποπληρωμή των τρεχόντων λογαριασμών. Την ίδια στιγμή, νέα προγράμματα διακανονισμών για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές ηλεκτρικής ενέργειας επεξεργάζονται οι υπεύθυνοι της ΔΕΗ.

Σκέφτονται επίσης να προβούν σε μειώσεις στα τιμολόγια για όσους προκαταβάλλουν ολόκληρο το ποσό του ετήσιου λογαριασμού ρεύματος. Ο λόγος, η ραγδαία αύξηση των καταναλωτών της ΔΕΗ που αδυνατούν να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα