Δεκάδες θύματα από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας στη Νοτιοανατολική Ασία

Πολλά θύματα έχει αφήσει το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που χτύπησε την Νοτιανατολική Ασία και πιο συγκεκριμένα την Ταϊβάν αφού μέχρι στιγμής έχουν χάσει τη ζωή τους 50 άτομα  ενώ περίπου 60.000 τουρίστες έχουν παγιδευτεί στην Νότια Κορέα.

Τα θύματα έχασαν τη ζωή τους από υποθερμία, εξαιτίας και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών του Σαββατοκύριακου, ενώ η βαριά χιονόπτωση προκάλεσε τον αποκλεισμό του τουριστικού κορεάτικου θέρετρου Jeju, το αεροδρόμιο του οποίου έκλεισε προσωρινά, εγκλωβίζοντας χιλιάδες επιβάτες.
Πάνω από 500 πτήσεις ακυρώθηκαν από και προς το Κορεάτικο νησί, ενώ η πλειοψηφία των θυμάτων στην Ταϊβάν είναι ηλικιωμένα άτομα, κυρίως στις βόρειες περιοχές της χώρας, όπου οι θερμοκρασίες έφτασαν τους 4 βαθμούς, ασυνήθιστα χαμηλά για την περιοχή.

Όπως τόνισε και ένας αξιωματούχος της πόλης της Ταϊπέι, δεν είναι απλά οι χαμηλές θερμοκρασίες το πρόβλημα, αλλά περισσότερο η απότομη πτώση στα επίπεδα της.
Προβλήματα και ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες έχουν αναφερθεί και σε άλλες χώρες της ευρύτερης περιοχής, όπως το Χονγκ Κονγκ, που σημειώνει τις χαμηλότερες τιμές εδώ και 60 χρόνια, καθώς και πολλές επαρχίες της Κίνας, το Βιετνάμ και η Ταϊλάνδη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα