Δεκάδες συλλήψεις για παράνομα τυχερά παιχνίδια

ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ 55 ΑΤΟΜΩΝ

Διεθνούς κλίμακας κοινή αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της διεξαγωγής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου στη Γαλλία, για την καταπολέμηση του παρανόμου στοιχηματισμού και τυχερών παιγνίων, ολοκληρώθηκε με επιτυχία πριν από λίγες ημέρες.

Συγκεκριμένα, η συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση είχε την κωδική ονομασία «SOGAR IV» διήρκησε ένα μήνα (σ.σ. από τις 10 Ιουνίου ως τις 10 Ιουλίου), πραγματοποιήθηκε υπό τον συντονισμό της INTERPOL και συμμετείχαν σε αυτήν υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, από όλη την επικράτεια.

Για τις ανάγκες της επιχείρησης λειτούργησε συντονιστικό κέντρο στην έδρα της INTERPOL, ενώ συμμετείχαν αρχές από συνολικά 8 χώρες και συγκεκριμένα του Βιετνάμ, της Ελλάδας, της Κίνας (των ειδικών διοικητικών της περιφερειών Χονγκ Κονγκ και Μακάο), της Μαλαισίας, της Ταϊλανδής, της Σιγκαπούρης, της Ιταλίας και της Ολλανδίας, η οποία και παρείχε υποστηρικτικό ρόλο στις έρευνες των λοιπών χωρών.

Σε εθνικό επίπεδο, η αστυνομική επιχείρηση υλοποιήθηκε υπό την εποπτεία της Διεύθυνσης Δημόσιας Ασφάλειας του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο της οποίας καταγράφηκαν συνολικά 10 υποθέσεις εξιχνίασης παρανόμων τυχερών παιγνίων και στοιχηματισμού, ενώ σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος 55 ατόμων, εκ των οποίων 44 συνελήφθησαν στα όρια του αυτοφώρου.

Μεταξύ άλλων κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των €42.463, δύο Ι.Χ. επιβατηγά αυτοκίνητα, 37 ηλεκτρονικοί υπολογιστές και 10 παιγνιομηχανές τύπου VLT.
Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο των συντονισμένων επιχειρησιακών δράσεων «SOGA VI» & «ACES» που πραγματοποιήθηκαν υπό τον συντονισμό της INTERPOL, συνελήφθησαν συνολικά 4.100 άτομα και κατασχέθηκαν 13,6 εκατ. δολάρια Αμερικής.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα