Δεκτή με… ευχαριστίες(!) η παραίτηση Αντωνοπούλου

Τις απολύσεις των προπονητών ποδοσφαίρου που οι ομάδες τους πρώτα λένε ότι τους έχουν εμπιστοσύνη, μετά τους  καρατομούν και στη συνέχεια τους ευχαριστούν για τις υπηρεσίες τους στον σύλλογο θυμίζει η αποπομπή της τέως –πλέον– αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ράνιας Αντωνοπούλου από το κυβερνητικό σχήμα.

Όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Δευτέρας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έκανε δεκτή την παραίτηση του κυβερνητικού στελέχους (σ.σ. την είχε επί τη ουσίας «παραιτήσει» νωρίτερα το Μέγαρο Μαξίμου), συμπληρώνοντας στην λιτή ανακοίνωση ότι «την ευχαριστεί για την τριετή σημαντική προσφορά της».

Θυμίζεται ότι μετά τον  σάλο που είχε ξεσπάσει με την αποκάλυψη ότι η υπουργός εισέπραττε ως δικαιούχος επίδομα ενοικίου ύψους €1.000/μήνα, η κα Αντωνοπούλου είχε μεν δηλώσει ότι «παραμένει στη διάθεση του Πρωθυπουργού», χωρίς ωστόσο να υποβάλλει παραίτηση.

Αντιθέτως, επιχειρούσε να δικαιολογήσει τη στάση της, ζητώντας να κριθεί από το έργο της και δηλώνοντας πως έχει αρχίσει τις διαδικασίες επιστροφής στο Δημόσιο των χρημάτων που έλαβε ως επιδότηση ενοικίου.

Σε κάθε περίπτωση κι ανεξαρτήτως της τροπής που πήραν τα πράγματα, τα ερωτήματα που έχει θέσει από το πρωί της Δευτέρας το iapopsi.gr σε άλλο ρεπορτάζ του παραμένουν:

– Τι ρόλο έπαιξε κομματικός παράγοντας και μέλος των 53+ στην «αποκάλυψη»; Σε τι αποσκοπεί;

– Είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός και οι πέριξ αυτού να μην είχαν ιδέα για το γεγονός πως η Αντωνοπούλου λάμβανε επίδομα;

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα