Δεν άλλαξε τίποτα με Εσιέν, Στραματσιόνι

Ο Μίκαελ Εσιέν αγωνίστηκε για πρώτη φορά και μάλιστα σε ολόκληρο το παιχνίδι, ο Αντρέα Στραματσιόνι πραγματοποίησε επίσης το ντεμπούτο του στον πάγκο της ομάδας, ο Παναθηναϊκός όμως ήταν για μία ακόμη φορά αρνητικός και δικαίως υπέστη την ήττα από τον Ηρακλή.

Όπως αποδεικνύεται, το πρόβλημα για το «τριφύλλι» είναι πολύ βαθύτερο. Δεν περιοριζόταν στον πάγκο, αλλά στην έλλειψη συγκεκριμένου πλάνου, το οποίο αντικατοπτρίζεται στην απουσία αγωνιστικής φιλοσοφίας.

Ο Αντρέα Στραματσιόνι καλείται να διαχειριστεί ένα ρόστερ το οποίο δεν «έκτισε» ο ίδιος, ούτε δούλεψε το καλοκαίρι. Ο Ιταλός ωστόσο, είναι υποχρεωμένος να ανατρέψει το συντομότερο την κατάσταση, βρίσκοντας το σύστημα και τον αγωνιστικό προσανατολισμό που ταιριάζει στο υλικό που διαθέτει.

Ο Παναθηναϊκός πρέπει να επιστρέψει στο μοντέλο παραγωγής και προώθησης παικτών από την ακαδημία του, τα οποία θα πλαισιώνονται από ποδοσφαιριστές που θα εντοπίζονται μέσω σκάουτινγκ και σε καμία περίπτωση δεν θα είναι πανάκριβοι. Τα οικονομικά του συλλόγου δεν «σηκώνουν» ανοίγματα σαν το φετινό, το οποίο διέλυσε την ομάδα τόσο αγωνιστικό, όσο και οικονομικά, κάτι που θα φανεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Η ομάδα χρειάζεται δουλειά σε βάθος σε όλα τα επίπεδα και όχι έτοιμες λύσεις τύπου Εσιέν, που κοστίζουν πανάκριβα και η προσφορά τους είναι δυσανάλογη. Είναι, δε, απορίας άξιον, γιατί εγκαταλείφθηκε το πλάνο της πρώτης σεζόν με τη λαϊκή βάση, όταν ο Παναθηναϊκός στηρίχθηκε σε δικά του παιδιά, έφερε παίκτες τύπου Μπεργκ και κατάφερε να κατακτήσει το κύπελλο και να βγει δεύτερος στο πρωτάθλημα, όταν στο ξεκίνημα της σεζόν, άπαντες θεωρούσαν ότι θα… έδινε μάχη για την παραμονή του;

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα