Δεν έπεισαν τα έξι γκολ του Μακόλεϊ!

Όταν η ΑΕΚ απέκτησε τον Μακόλεϊ Κρισάντους είχε την… ευφυΐα να μην του προσφέρει κλειστό συμβόλαιο. Αυτό το έκανε γιατί οι «κιτρινόμαυρη» διοίκηση προνόησε και φαντάστηκε ότι ο συγκεκριμένος παίκτης ίσως να μην είναι σε θέση να φανερώσει τα στοιχεία που θα έπρεπε.

Αν δει κανείς την προσφορά του 24χρονου Νιγηριανού στην ΑΕΚ σε αυτά τα 16 ματς που έπαιξε, θα πει πως τα έξι γκολ δεν είναι και λίγα. Άλλωστε, δεν ήταν γεμάτα τα 90λεπτα στα οποία αγωνίστηκε. Ωστόσο, δεν μπορείς να κρίνεις έναν επιθετικό μόνο από τα στατιστικά. Η αλήθεια είναι ότι ο Κρισάντους έβαλε εύκολα γκολ και μόνο σε ένα έκανε μία κίνηση αξιομνημόνευτη (όταν έκανε στροφή γύρω από τον εαυτό του και πλάσαρε από κοντά). Στην πραγματικότητα, όμως, βρισκόταν απλά εκεί που έπρεπε, κόντρα σε ομάδες χαμηλού επιπέδου και σε παιχνίδια περιορισμένης σημασίας. Αυτή είναι η αλήθεια.

Πράγματι, ήταν τυπικός στις υποχρεώσεις του, κινούνταν σωστά, αλλά ούτε κάποια εκρηκτικότητα έδειξε, ούτε στοιχεία που να πεις ότι σε αφήνουν με ανοιχτό το στόμα. Όλα αυτά τα έχουν βάλει κάτω στα Σπάτα και προσπαθούν να καταλάβουν αν έχει δυνατότητες βελτίωσης ή αν αυτά τα έξι γκολ θα τα έβαζε ακόμη και αμυντικός στη θέση του.  Και εκεί που όλα έδειχναν ότι κερδίζει την παραμονή του, φαίνεται πως αλλάζει το στόρι.

Όλα δείχνουν πως η ΑΕΚ θα επιδιώξει να πάρει δύο ακόμη φορ (Δημήτρης Παπαδόπουλος και Ορλάντο Σα οι προτεραιότητες) και να αποδεσμεύσει τον Κρισάντους, με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς να είναι εκείνος που προτείνει το σενάριο αυτό. Ο Νιγηριανός ήρθε με εισήγηση του Μιλοβάνοβιτς, ο οποίος, ωστόσο, δεν έχει λόγο στο ποιος μένει και ποιος φεύγει.

Υπάρχει, τέλος, και μία ακόμη πιθανότητα. Να μείνει ο Κρισάντους στη θέση του… Μπρέσεβιτς σε περίπτωση που το ιατρικό τιμ υποδείξει τις πρώτες μέρες της προετοιμασίας ότι ο Κροάτης θα αργήσει να επιστρέψει.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα