Δεν έχει το Θεό του ο Σέρχιο Ράμος!

 

Η Νάπολι νικούσε 1-0 τη Ρεάλ Μαδρίτης και χρειαζόταν ένα γκολ για να εκπληρώσει το όνειρο της ανατροπής (του 3-1 του πρώτου αγώνα). Ο Σέρχιο Ράμος ισοφαρίζει και ξαφνικά η Νάπολι χρειάζεται δύο γκολ και μετά ο Ράμος σκοράρει και πάλι, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να χρειάζονται τέσσερα γκολ. Με λίγα λόγια, μέσα σε ένα επτάλεπτο, ο 31χρονος αρχηγός της Ρεάλ «καθάρισε» μία ολόκληρη πρόκριση.

Και να’ ταν η πρώτη φορά. Ο γεννημένος στην Ανδαλουσία αρχηγός της «Βασίλισσας» το έχει κάνει επάγγελμα, είναι και με τη βούλα ο κορυφαίος «επιθετικός» αμυντικός του κόσμου, όχι μόνο λόγω της ποσότητας των τερμάτων του (80 γκολ στην καριέρα του με Σεβίλλη, Ρεάλ και Εθνική Ισπανίας), αλλά και λόγω της σημασίας τους!

Φέτος το είχε κάνει μόνο μία φορά, αλλά σε ποιο παιχνίδι λέτε; Μα προφανώς στο πιο κρίσιμο, σε εκείνο που αν δεν είχε σκοράρει, η Ρεάλ ίσως να μην ήταν τώρα το φαβορί για το πρωτάθλημα Ισπανίας. Στη Βαρκελώνη με την Μπάρτσα να προηγείται 1-0, ισοφάρισε στο 90’ προκαλώντας ξαφνική βουβαμάρα στο Καμπ Νου. Συνηθισμένα πράγματα.

Στη Νάπολη το βράδυ της Τρίτης το έκανε και πάλι, με τον γνωστό του τρόπο, κεφαλιά από στημένη φάση, ο άνθρωπος ξέρει που να τοποθετηθεί, πότε να πηδήξει, πώς να την καρφώσει. Έχει ένα ανεπτυγμένο ποδοσφαιρικό ένστικτο, χρησιμοποιεί την εμπειρία του και φαντασιώνεται την τροχιά της μπάλας την πλέον κατάλληλη στιγμή. Απίθανος, τέτοιο χαρακτηριστικό δεν το έχει ούτε ο Μπενζεμά, που είναι υποτίθεται ο σέντερ φορ της Ρεάλ.

Θυμίζουμε παλιότερα κατορθώματα του Σέρχιο Ράμος: Απρίλης του 2014 και μέσα σε τέσσερα λεπτά με ισάριθμες κεφαλιές κάνει το 0-2 στην Αλιάνζ Αρίνα και τελειώνει στο άψε-σβήσε τη σειρά με την Μπάγερν (αφού οι Βαυαροί έψαχναν μετά τέσσερα γκολ σε 70 λεπτά). Την ίδια σεζόν στον τελικό ισοφάρισε στο 92:48 την Ατλέτικο Μαδρίτης, στο πλέον αξέχαστο γκολ της ζωής του, ενώ σκόραρε και στον τελικό του Μουντιάλ Συλλόγων.

Γκολ σημείωσε και στον τελικό του Champions League πέρσι με την Ατλέτικο, ενώ ισοφάρισε στο 90’ τη Σεβίλλη στο Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα