“Δεν έχουν καμία στρατηγική”

«Δεν θέλουμε να γίνουμε άγγελοι κακών ειδήσεων, αλλά, αν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ δεν συνειδητοποιήσουν εδώ και τώρα τις εθνικές ευθύνες τους, η χώρα κινδυνεύει να πληρώσει πολύ ακριβά τα δύο χρόνια που απεδείχθη ότι η κυβέρνηση δεν είχε καμία στρατηγική διαπραγμάτευσης. Και αποδεικνύεται αυτό τώρα από τις κραυγαλέες αντιφάσεις των υπουργών της ακόμη και ως προς τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν για το πρωτογενές πλεόνασμα».
Με αυτόν τον άκρως δυσοίωνο τρόπο σχολίαζαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ την προειδοποίηση του αρμόδιου επιτρόπου Πιερ Μοσκοβισί, που έδωσε τριήμερη προθεσμία στην κυβέρνηση για να κλείσει την αξιολόγηση, ενώ και η ίδια η κ. Φώφη Γεννηματά –η οποία θα τοποθετηθεί εφ’ όλης της ύλης την Παρασκευή– ήδη καλεί εναγωνίως την κυβέρνηση να πάψει να εξαπατά τον ελληνικό λαό και να επισπεύσει το κλείσιμο των διαπραγματεύσεων υπενθυμίζοντας τη δέσμευσή της ότι, «αν δεν έχουμε το 2017 ανάπτυξη 2,7%, θα επιβληθεί ο περιβόητος “κόφτης” σε μισθούς και συντάξεις και θα επιβληθούν νέοι φόροι».
Εξάλλου και στην τελευταία της ομιλία η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για τα μεγάλα λόγια του πρωθυπουργού, τα οποία όπως τόνισε “αποδείχθηκαν επιταγές χωρίς αντίκρισμα. Τα μνημόνια δεν σκίστηκαν, η ώρα της εξόδου από την κρίση απομακρύνεται και νέα απειλητικά αδιέξοδα προβάλλουν. Οι πολίτες συνθλίβονται. Απογοητευμένοι, θυμωμένοι, φοβισμένοι. Με βαθύ αίσθημα απώλειας της υπερηφάνειας και της αξιοπρέπειάς τους. Πέρυσι εμείς βάλαμε πλάτη για να αποτρέψουμε την καταστροφή του GREXIT, στην οποία μας οδήγησε η ίδια η Κυβέρνηση με τους χειρισμούς της. Όμως το Μνημόνιο Τσίπρα-Καμμένου μας γύρισε πολύ πίσω, με μεγάλο κόστος για την χώρα και τους πολίτες. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της επιλογής του κ. Τσίπρα, να αρνηθεί την εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης και την ισχύ της συνεννόησης. Οδήγησε τη χώρα σε μόνιμη επιτροπεία και παραχώρησε τον εθνικό πλούτο για 100 χρόνια.
Ένα χρόνο μετά, Τσίπρας και Καμμένος μας βουλιάζουν όλο και περισσότερο μέσα στον βάλτο της στασιμότητας. Είπε ότι κέρδισε η χώρα 20 δις από την διακυβέρνηση του, η αλήθεια είναι ότι η χώρα έχασε 86 δισ. με ευθύνη τους”.
Μάλιστα η κ. Γεννηματά είχε αναφερθεί αναλυτικά και για την περιλάλητη σκληρή διαπραγμάτευση του ΣΥΡΙΖΑ: “Αυτή η κυβέρνηση έχει μια μοναδική ικανότητα να δημιουργεί αδιέξοδα. Με αυτό τον τρόπο πάει στην διαπραγμάτευση με την πλάτη στον τοίχο και τελικά για να «διασωθεί» τα δίνει όλα. Ο κ. Τσίπρας και η Κυβέρνησή του έχουν γίνει οι πιο πρόθυμοι, στους πιο συντηρητικούς κύκλους της Ευρώπης και τις απαιτήσεις τους. Ασφαλώς έχει ιδιαίτερη σημασία το θέμα του χρέους, όπως και οι ουσιαστικές αλλαγές που πρέπει να υπάρξουν στην συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Ρυθμίσεις όμως πραγματικές, με σχέδιο και όχι άλλα επικοινωνιακά κόλπα. Δυστυχώς η Κυβέρνηση δεν δείχνει να βάζει μυαλό. Επιχειρεί με ψέματα, για άλλη μια φορά, να δημιουργήσει εντυπώσεις χωρίς περιεχόμενο. Αφού εγκατέλειψε τις δεσμεύσεις προς την χώρα από το Eurogroup του 2012, συμφώνησε το Μάη του 16 ότι η ουσιαστική συζήτηση για το χρέος θα γίνει μετά το 2018 και την λήξη του προγράμματος. Όπως ακριβώς το επιθυμεί ο κ. Σόιμπλε”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα