«Δεν έχουν σχέση με τρομοκρατία, είναι πρόσφυγες»

Ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της συγκρότησης και ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, των τρομοκρατικών πράξεων προμήθειας, κατοχής εκρηκτικών υλών και βομβών, των τρομοκρατικών πράξεων παράνομης κατοχής πιστολιών, πυρομαχικών και εκρηκτικών υλών και της πλαστογραφίας μετά χρήσεως δημοσίων εγγράφων, ασκήθηκε σε βάρος των 9 Τούρκων κουρδικής καταγωγής που συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Τρίτης σε επιχείρηση της ΕΚΑΜ σε Νέο Κόσμο και Καλλιθέα.

Επίσης σε βάρος τους απαγγέλθηκαν τρεις κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος και πιο συγκεκριμένα της διακεκριμένης αντίστασης, της παράνομης οπλοκατοχής(σουγιάδες) και της παράνομης κατοχής κροτίδων και καπνογόνων. Κατά την απολογία τους, υποστήριξαν ότι δεν έχουν καμία σχέση με τρομοκρατία, αλλά ότι είναι «ενάντια στο φασιστικό καθεστώς του Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν», ενώ τόσο στους αστυνομικούς όσο και στην Εισαγγελία δεν είπαν τίποτα περισσότερο. Αξίζει να σημειώσουμε, έξω από το κτίριο 16 της πρώην Σχολής Ευελπίδων ήταν συγκεντρωμένοι «αλληλέγγυοι» που φώναζαν συνθήματα υπέρ τους και χειροκροτούσαν τους 9 συλληφθέντες.

Η δικηγόρος των 9 Κούρδων, Αλέκα Ζορμπαλά, ανέφερε ότι οι πελάτες της αρνούνται κάθε κατηγορία για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση που σύμφωνα με την ίδια δεν κατονομάζεται στη ποινική δίωξη. «Οι άνθρωποι αυτοί κατηγορούνται όλοι για συμμετοχή και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση. Στη δίωξη δεν προσδιορίστηκε για ποια τρομοκρατική οργάνωση πρόκειται» δήλωσε η κα Ζορμπαλά στους δημοσιογράφους. «Δε μας επέτρεψαν να τους δούμε στην Αντιτρομοκρατική. Δεν έχουν σχέση με όσα τους κατηγορούν. Είναι πρόσφυγες στην πλειοψηφία τους, είτε έχουν πάρει άσυλο ή είναι αιτούντες άσυλο» επισήμανε η ίδια.

Τέλος, σύμφωνα πάντα με την δικηγόρο τους, οι συλληφθέντες αρνήθηκαν και τα ευρήματα της ΕΛ.ΑΣ., λέγοντας ότι «δεν γνωρίζουν τίποτα για τα πιστόλια καθώς στα διαμερίσματα που τους συνέλαβαν δεν υπήρχαν όπλα», ενώ η ίδια υποστήριξε ότι «δέχθηκαν επίθεση και ξυλοδαρμό έξω από γραφείο του εισαγγελέα από 25 άνδρες επειδή διεκδίκησαν το αυτονόητο: να πιούν λίγο νερό και επειδή φώναξαν συνθήματα ότι είναι κατά των βασανιστηρίων».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα