“Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα των δομών του ΕΣΥ”, κοινή ερώτηση Γρηγοράκου, Ψαριανού

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσαν από κοινού ο βουλευτής β’ Αθηνών του Ποταμιού Γρηγόρης Ψαριανός και ο βουλευτής Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Λεωνίδας Γρηγοράκος αναφορικά με την ταλαιπωρία που υφίστανται οι επικουρικοί γιατροί και νοσηλευτές του ΕΣΥ από την κωλυσιεργία του Ελεγκτικού Συνεδρίου τόσο ως προς την αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους όσο και ως προς την ανανέωση των συμβάσεων τους.

Με δεδομένα το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται σήμερα οι δομές του ΕΣΥ και τις τεράστιες ελλείψεις ιατρικού προσωπικού, που έχουν ως αποτέλεσμα και την καθημερινή ταλαιπωρία των ασθενών, κάθε καθυστέρηση οριστικής πλήρωσης των κενών θέσεων υγειονομικού προσωπικού είναι απαράδεκτη.

Οι δύο βουλευτές ζητούν από τον αρμόδιο Υπουργό να απαντήσει αν προτίθεται να ανανεώσει τη θητεία των επικουρικών ιατρών των οποίων οι συμβάσεις λήγουν σε λίγες ημέρες, πόσες θέσεις έχουν προκηρυχθεί για μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό μέχρι σήμερα και πόσες από αυτές έχουν τελεσφορήσει και τι προγραμματισμός υπάρχει για τις αντίστοιχες προσλήψεις για το έτος 2018;

Τέλος οι δύο βουλευτές ρωτούν τον Υπουργό αν θα προχωρήσει στην άμεση προκήρυξη για την κάλυψη των θέσεων των Συντονιστών Διευθυντών του Ε.Σ.Υ. και αν μέχρι να συμβεί αυτό σκοπεύει να νομοθετήσει την παράταση της παραμονής των ήδη υπηρετούντων Συντονιστών Διευθυντών προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα από τα κενά.

Και ο Αμυράς

Ερώτηση προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας κατέθεσε και ο Γιώργος Αμυράς, βουλευτής του Ποταμιού, καταγγέλλοντας ότι η Καλαμπάκα εξακολουθεί να μην έχει παιδίατρο και ακτινολόγο παρότι δέχεται περίπου δύο εκατομμύρια τουρίστες όλο το χρόνο.

Οι ανάγκες παιδιατρικής κάλυψης για τα 1.476 παιδιά κάτω των 14 ετών και βρέφη της πόλης καλύπτονται με επικουρικούς παιδιάτρους, που στέλνονται από το Νοσοκομείο Τρικάλων μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Και με την ερώτηση του ο κ. Αμυράς ζητά να μάθει πότε θα προβεί το υπουργείο στην άμεση στελέχωση του Κέντρου Υγείας Καλαμπάκας με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό, ώστε να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του και να αποδοθεί στους κατοίκους η δημόσια υγεία, που τους αξίζει.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα