“Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στον Κοτζιά”

Να μην προδικάζουμε το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης με τους γείτονές μας, ζήτησε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό τη Θεσσαλονίκης. Όπως είπε, ο ίδιος δεν έχει εμπιστοσύνη στις διαπραγματευτικές ικανότητες της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και του κ. Κοτζιά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να βιαστούμε και να βγάλουμε γρήγορα συμπεράσματα. «Θα πρέπει να περιμένουμε την τελική πρόταση», είπε, επισημαίνοντας ότι η λύση δεν είναι απαραίτητα σε βάρος της Ελλάδας καθότι η χώρα έχει συμμάχους στην Ευρώπη και το ΝΑΤΟ που πιέζουν για μια λύση που θα περιλαμβάνει τα ελληνικά αιτήματα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, για άλλη μια φορά, ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε: «Το Ποτάμι και το Κίνημα Αλλαγής δεν υπάρχει περίπτωση να αντικαταστήσουμε τον κ. Καμμένο στην κυβέρνηση. Δεν τίθεται θέμα συμμετοχής μας στην κυβέρνηση. Το έχω πει σε όλους τους τόνους». Ζήτησε πάντως να μην θεωρούμε σίγουρο τι θα ψηφίσει ή τι δεν θα ψηφίσει ο κ. Καμμένος. «Ξεκίνησε φωνάζοντάς στα τέσσερα – στα τέσσερα και μετά υπέγραφε και ο ίδιος με τα τέσσερα», πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε το περασμένο Σάββατο στο Μέγαρο Μαξίμου τονίζοντας ότι ο Πρωθυπουργός παραδέχθηκε με καθυστέρηση ότι έπρεπε να είχε συζητηθεί το θέμα στην Βουλή. «Από τον Σεπτέμβριο τρεις φορές προκάλεσα τον κ. Τσίπρα να πει στη Βουλή την άποψή του για το Μακεδονικό και δεν είπε λέξη», επεσήμανε χαρακτηριστικά. Σε ό,τι αφορά τα συλλαλητήρια είπε ότι συμμετέχει ένα μωσαϊκό πολιτών. «Άλλος διαδηλώνει για τα εθνικά θέματα, άλλος διαδηλώνει εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής, άλλος εκφράζει την αντίθεσή του σε αυτό που ζει», είπε, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτα τα συνθήματα αυτών που εμφανίζονται ως διοργανωτές του συλλαλητηρίου της Αθήνας και μιλούν για κατοχή και ζητούν επιστροφή στη δραχμή. «Ποιον εκφράζουν αυτά τα συνθήματα;» αναρωτήθηκε, ζητώντας παράλληλα από τους πολίτες να προσέξουν και να μην δίνουν χώρο σε ακροδεξιούς και ψεκασμένους. Ιδιαίτερα τόνισε ότι πρέπει να αποτραπεί η προσπάθεια ορισμένων να εμπλέξουν στην όλη συζήτηση τον στρατό. «Με ποιο δικαίωμα ένας απόστρατος μιλάει στο όνομα του στρατού και των ειδικών δυνάμεων;» αναρωτήθηκε, ζητώντας από όλους -και ειδικά από τους Έλληνες πατριώτες- να είναι πιο προσεκτικοί όταν ακούν αυτές τις κορώνες.

Στο ερώτημα «γιατί η κρατική τηλεόραση δεν δείχνει τις διαμαρτυρίες είτε των αγροτών είτε των συλλαλητηρίων» είπε: «Οι κυβερνήσεις ταυτίζουν το κράτος με το κόμμα τους και χρησιμοποιούν τη δημόσια τηλεόραση σαν το κομματικό τους κανάλι. Έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν, συμβαίνει συχνά και σήμερα. H EΡΤ -όπως και όλα τα κανάλια- πρέπει να δείχνουν όλες τις πτυχές των συγκεντρώσεων. Και το πλήθος αλλά και τις ακροδεξιές προκλήσεις με τον Κασιδιάρη και τους ακραίους ομιλητές». «Οι πολίτες δεν πρέπει να μένουν στους τίτλους αλλά πρέπει να γνωρίζουν τι συμβαίνει και πίσω από τους τίτλους» τόνισε, ολοκληρώνοντας τη συνέντευξη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα