«Δεν αισθάνομαι ότι είμαι θρύλος»!

Προσγειωμένος για τα επιτεύγματά του και αποθεωτικός για τον Παναθηναϊκό και όσα του έχει προσφέρει, εμφανίστηκε ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο οποίος παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη σε γαλλικό περιοδικό…

Ο αρχηγός των «πράσινων» αναφέρθηκε στις επιδόσεις του και στους λόγους που δεν θέλησε να αγωνιστεί σε κάποιο άλλο πρωτάθλημα, εκτός του ελληνικού…

«Πρώτα από όλα δεν αισθάνομαι ότι είμαι θρύλος ή ο,τιδήποτε τέτοιο. Είμαι ένας παίκτης που προσπαθεί να κάνει ότι είναι δυνατό, προκειμένου να βοηθήσει την ομάδα του να κερδίσει. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο από αυτό. Σε ότι αφορά στο επίπεδο, είναι κάτι που έχει να κάνει με την ομάδα που παίζω. Όταν υπογράφεις σε μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός, ξέρεις ότι θα αγωνιστείς σε υψηλό επίπεδο. Έχει να κάνει με την ομάδα, με οποιονδήποτε μπορεί να πάρει την απόφαση να αγωνιστεί με αυτή τη φανέλα.

Έχω απαντήσει πολλές φορές σε ανάλογες ερωτήσεις στο παρελθόν, ότι είμαι χαρούμενος στον Παναθηναϊκό. Και για να το πάω πιο μακριά, είμαι σε μια ομάδα που μπορεί να καλύψει κάθε φιλοδοξία που κάθε παίκτης μπορεί να έχει. Οπότε γιατί να αφήσω τον Παναθηναϊκό, για να πάω σε άλλη ομάδα; Ποτέ δεν βρήκα έναν αρκετά καλό λόγο για να αφήσω την ομάδα».

Στη συνέχεια, ο μπασκεμπολίστας του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε στο φημολογούμενο ενδιαφέρον της Λιμόζ και το πρωτάθλημα στην Ελλάδα…

«Κανείς από τη Λιμόζ δεν μίλησε μαζί μου. Ποτέ δεν είχα προσφορά από την ομάδα. Η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος πλησιάζει στο τέλος της. Έχουμε εξασφαλίσει την πρώτη θέση και συνεχίζουμε. Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για τους τελικούς. Η φιλοσοφία μας είναι να σκεφτόμαστε μόνο το επόμενο παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας. Τίποτα πιο μακριά από αυτό. Το δεδομένο είναι ότι θα προετοιμάσουμε τους εαυτούς μας για μια δυνατή σειρά παιχνιδιών απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο.

Η Ευρωλίγκα είναι το ανώτερο επίπεδο που θα μπορούσες να αγωνιστείς στην Ευρώπη. Φέτος, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, ζήσαμε μια πραγματικά ανταγωνιστική σεζόν, με πολλές καλές ομάδες και καλούς παίκτες. Κάποιες ομάδες είναι σχετικά νέες, με πολύ ισχυρό κίνητρο και μερικές παραδοσιακές. Η τελική εντύπωση είναι πως πρόκειται για μια πολύ δυνατή διοργάνωση, που προκαλεί τους φιλάθλους να το δουν. Από τη στιγμή που πλέον δεν παίζω στην Εθνική ομάδα, οι στόχοι μου έχουν να κάνουν πάντα σε σχέση με τον Παναθηναϊκό. Και δεν διαφέρουν από αυτούς που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια και από αυτούς που θα έχουμε στο μέλλον. Όταν παίζεις για τον Παναθηναϊκό, ο στόχος είναι να πανηγυρίζεις τίτλους. Έχουμε σκοπό να κάνουμε το ίδιο και τη φετινή σεζόν».

Ο μεγάλος Έλληνας αθλητής αναφέρθηκε στις καλύτερες και χειρότερες αναμνήσεις του από την πολύχρονη καριέρα του:

«Η καλύτερή μου ανάμνηση ήταν το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 2005 με την Εθνική ομάδα των ανδρών. Και η πρώτη φορά που πανηγύρισα την κατάκτηση της Ευρωλίγκας στην Αθήνα το 2007. Μια από τις χειρότερες ήταν ο πρόωρος αποκλεισμός μας από την Ευρωλίγκα το 2010. Ήταν ένας αποκλεισμός που δεν είχαμε μάθει να ζούμε. Την επόμενη μέρα, οι φίλαθλοί μας ήρθαν στο ΟΑΚΑ στην προπόνηση και μας είπαν πως θα είναι πάντα δίπλα μας. Ήταν μια μαγική στιγμή».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα