Δεν απέκλεισε την αυτοδυναμία ο Κατρούγκαλος

Ιδιαιτέρως αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα είναι ο Γιώργος Κατρούγκαλος αφού σε συνέντευξή του στον real fm δεν απέκλεισε αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα αναφέρθηκε στις μετεκλογικές συνεργασίες του κόμματος της Κουμουνδούρου.

«Αυτά που λέει ο κ. Μεϊμαράκης είναι αφενός η ανάγκη… φιλοτιμία, ξέρει ότι δεν θα είναι πρώτο κόμμα, οπότε μπορεί να είναι γενναιόδωρος ως προς την απίθανη περίπτωση που θα είναι, γιατί δεν πρόκειται να συμβεί. Δευτερευόντως, ανταποκρίνεται αυτό που λέει ο κ. Μεϊμαράκης στους μύριους πόθους του συστήματος διαπλοκής στην Ελλάδα, να ευνουχιστεί δηλαδή το δυναμικό ανατροπής του ΣΥΡΙΖΑ με την εμπλοκή του σε μια μεγάλη κυβέρνηση που θα είναι και η ΝΔ. Αυτό προφανώς θα είναι ο “θάνατος” κάθε ριζοσπαστικού στοιχείου που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ. Και δεν είμαστε διατεθειμένοι να υπογράψουμε τη “θανατική” μας καταδίκη», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Και πρόσθεσε: «Ως προς τα σενάρια τώρα της επομένης των εκλογών. Μολονότι στις δημοσκοπήσεις αυτό δεν φαίνεται αυτή τη στιγμή, η προσωπική μου άποψη είναι ότι ένας κόσμος δικός μας, που αυτή τη στιγμή είναι “βουβός” και “μουδιασμένος”, γιατί από την απογείωση της ευφορίας του δημοψηφίσματος είχε την αναγκαστική προσγείωση της συμφωνίας 12ης Ιουλίου, προφανώς και δεν θέλει να γυρίσει πίσω στο καθεστώς. Νομίζω ότι αυτή είναι η ουσία του 62,5% του δημοψηφίσματος».

Και σημείωσε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία: «Εγώ δεν αποκλείω την αυτοδυναμία. Αν δεν υπάρχει αυτοδυναμία, εμείς θέλουμε να κυβερνήσουμε ως αριστερή κυβέρνηση και αριστερή κυβέρνηση δεν σημαίνει κυβέρνηση με Αριστερούς ή πρώην Αριστερούς αλλά σημαίνει μία κυβέρνηση η οποία έχει αριστερή κυβέρνηση. Αυτή την πολιτική μπορούμε να την εξασφαλίσουμε μόνο αν εμείς είμαστε ο μακράν μεγάλος εταίρος του κυβερνητικού συνασπισμού».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα