«Δεν αποδεχόμαστε το GREXIT του ελληνικού ποδοσφαίρου»

Ξεκάθαρη θέση υπέρ της παραμονής του ελληνικού ποδοσφαίρου στις διεθνείς Ομοσπονδίες πήραν οι ΑΝ.ΕΛ., καθώς ο Τέρενς Κουίκ δήλωσε απερίφραστα πως δεν θα ψηφιστούν τα άρθρα 1 και 15 του αθλητικού Νομοσχεδίου, αν δεν εναρμονιστούν πλήρως με τις επιταγές της UEFA.

Η αγωνιώδης δήλωση του Υπουργού Επικρατείας και εκπροσώπου ενός εκ των κυβερνητικών εταίρων, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ξεκαθάρισε πως στηρίζουν τον Σταύρο Κοντονή στην προσπάθειά του, ωστόσο δεν είναι σε θέση να σηκώσουν το βαρύ φορτίο ενός πιθανού αποκλεισμού του ελληνικού ποδοσφαίρου από τις διεθνείς Ομοσπονδίες.

Αναλυτικά η δήλωση του Τέρενς Κουίκ:
«Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες στηρίζουμε τον Σταύρο Κοντονή στον αγώνα που κάνει για την πάταξη της βίας στα γήπεδα. Αλλά δεν μπορούμε να αποδεχτούμε το βαρύ κόστος – από κάθε πλευρά – ενός ποδοσφαιρικού «Grexit».

Η παραπάνω δήλωση αποτυπώνει την κρισιμότητα των στιγμών. Ο υφυπουργός αθλητισμού καλείται να εναρμονίσει το νομοσχέδιο που θα καταθέσει σύμφωνα με τους κανονισμούς της UEFA. Σε διαφορετική περίπτωση, οι διεθνείς ομοσπονδίες θα αποφασίσουν την έξοδο – GREXIT – της ΕΠΟ από τις τάξεις τους, άρα και τον αποκλεισμό των ελληνικών ομάδων, αλλά και της Εθνικής, από τις διεθνείς διοργανώσεις.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα