«Δεν αποκτήσαμε δωρεάν την Κύπρο»

Νέο αυστηρό μήνυμα για το Κυπριακό έστειλε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δείχνοντας τις άγριες διαθέσεις των Τούρκων. «Δεν αποκτήσαμε δωρεάν την Κύπρο” τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, ο οποίος επιθυμεί να εστιάσει στις θυσίες της τουρκικής πλευράς στο Κυπριακό.

Στα πλαίσια της νέας δήλωσης του, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου τονίζει ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό των Τουρκοκύπριων.

Ακόμη, ο κ. Τσαβούσογλου επαναλαμβάνει την θέση ότι ουδέποτε Τουρκία και “ΤΔΒΚ” παρέμειναν δίχως εναλλακτική φόρμουλα στο Κυπριακό.

Ο κ. Τσαβούσογλου δηλώνει ότι σε αντίθεση με την τουρκική πλευρά που προσεγγίζει με ειλικρίνεια τις συνομιλίες στο Κυπριακό, η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν τηρεί παρόμοια στάση και αυτό το βλέπουν όλοι.

Ο κ. Τσαβούσογλου δηλώνει ότι η χώρα του τηρεί θετική στάση στο Κυπριακό. “Εφόσον επιθυμούν λύση οι παράμετροι είναι ξεκάθαρες”, τονίζει ο ίδιος.

Όπως σημειώνει η Καθημερινή, οι νέες δηλώσεις του κ. Τσαβούσογλου έρχονται την στιγμή που ο “Υπουργός Εξωτερικών” Ταχσίν Ερτουγρούογλου δηλώνει ότι ήρθε η ώρα για να συζητηθούν εναλλακτικά σχέδια για το Κυπριακό.

 Ο Αναστασιάδης θα συναντηθεί με τον γγ του ΟΗΕ στις 22 Μαρτίου

Στο μεταξύ, με τον γγ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες θα συναντηθεί για το Κυπριακό ο Νίκος Αναστασιάδης την ερχόμενη Τετάρτη 22 Μαρτίου, όπως ανακοίνωσε ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη, πρέσβης Κορνήλιος Κορνηλίου.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα βρίσκεται στην Νέα Υόρκη, με την ευκαιρία επενδυτικού συνεδρίου για την Κύπρο.

Συνάντηση με τον γγ του ΟΗΕ ζητά και ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Μουσταφά Ακιντζί, σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Kibris Postasi».

Η εφημερίδα αναφέρει πως, αν δεν γίνει δεκτό το αίτημα, η εμπιστοσύνη της τουρκοκυπριακής πλευράς προς τον ΟΗΕ θα τεθεί υπό αμφισβήτηση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα