Δεν αποχωρεί από το NBA ο Παπανικολάου

Δεν σκοπεύει να αποχωρήσει από το NBA ο Κώστας Παπανικολάου, ο οποίος επιθυμεί να αγωνιστεί για τουλάχιστον ένα με δύο ακόμη χρόνια στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον πλανήτη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του διεθνούς αθλητή στον ΟΤΕ TV:
«Τεράστιες οι εμπειρίες και τα συναισθήματα. Απίστευτος ο τρόπος που βλέπεις τα πράγματα. Ήμουν μέλος μίας ομάδας που έκανε κάτι εξωπραγματικό, βρεθήκαμε 3-1 να χάνουμε και γυρίσαμε τη σειρά . Ειδικά το τελευταίο ματς μπροστά στο κοινό μας δε θα το ξεχάσω ποτέ.

Ήρθα με το σκεπτικό πως ήταν δύσκολο να παίξω τον πρώτο χρόνο. Εξελίχθηκαν διαφορετικά τα πράγματα όμως. Ξεκίνησα και έπαιζα 25 λεπτά, δεν το περίμενα. Δημιούργησα προσδοκίες στον εαυτό μου. Ο τραυματισμός με πήγε πίσω, τα παιδιά που ήρθαν ήταν βασικοί με πολλά χρόνια στο ΝΒΑ. Ήμουν ο άτυχος της υπόθεσης. Όχι επειδή έκανα λάθος, αλλά επειδή έτσι λειτουργεί το ΝΒΑ. Μετά βρήκα λίγα λεπτά συμμετοχής αλλά ακολούθησε ο μεγαλύτερος τραυματισμός, έμεινα 6 εβδομάδες εκτός. Στα playoffs ήταν δύσκολο να πάρω πίσω την εμπιστοσύνη του προπονητή μου. Δε μπορείς στα playoffs να κάνεις πειράματα.

Η επιλογή είναι των Ρόκετς. Όλοι μου λένε πως είμαι κομμάτι της ομάδας και θέλουν να μείνω. Απλά το θέμα είναι πως στο ΝΒΑ καθημερινά υπάρχουν αλλαγές δεδομένων. Να υπάρξει άλλη προοπτική που να ταιριάζει περισσότερο στην ομάδα. Μέχρι 29 Ιουνίου θα περιμένω. Θα συζητήσω μαζί τους. Θέλει υπομονή.

Αν δεν μείνω στο Χιούστον, θα μείνω στο ΝΒΑ. Δε θέλω να τα παρατήσω. Πήρα μία απόφαση και θα τη στηρίξω. Δε θέλω να αποδείξω τίποτα σε κανέναν παρά μόνο στον εαυτό μου. Μέχρι ενός σημείου έδειξα και φέτος ότι μπορώ να σταθώ σε αυτό το επίπεδο. Μου αρέσουν οι προκλήσεις. Μπορούσα κάλλιστα να μείνω στην Ευρώπη και να είμαι 3 ώρες από το σπίτι μου. Αποφάσισα να κάνω το βήμα για να διεκδικήσω πράγματα και όχι να μείνω ένα χρόνο και να γυρίσω. Θέλω να μείνω 1-2 χρόνια ακόμη. Αν δε βρω αυτά που θέλω θα σκεφτώ την επιστροφή στην Ευρώπη. Δε θα τα παρατήσω εύκολα.

Φαβορί είναι οι Γουόριορς. Από την αρχή τη σεζόν πίστευα πως θα σταματούσε η αποτελεσματικότητά τους στην επίθεση. Αποδείχτηκα λάθος. Παίκτη Κάρι εγώ δε θυμάμαι με τέτοια κίνηση και τέτοια έφεση στο σκοράρισμα. Τα κάνει τόσο απλά, λες και παίζει μονό σε ανοικτό γήπεδο. Πιστεύω οι Γουόριορς έχουν το πάνω χέρι, αλλά κι ο Λεμπρόν είναι… Λεμπρόν.

Η Εθνική ομάδα για μένα είναι τιμή. Δεν υπάρχει συζήτηση επί του θέματος. Αν γυρνάς την πλάτη στην Εθνική είναι σα να γυρνάς την πλάτη στη χώρα σου. Το να εκπροσωπείς μία ολόκληρη χώρα αυτή την εποχή είναι πάρα πολύ σημαντικό».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα