Δεν δίνουν δεκάρα για τη Μακεδονία (…και δεν το κρύβουν)

Από τις κατά καιρούς φωτοβολίδες συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ που δεν ενοχλούνται να αποκαλούν τα Σκόπια σκέτο «Μακεδονία», μέχρι τον Κυρίτση και τον Ζουράρι

«Αυτό το θέμα (σ.σ. το Μακεδονικό) είναι πάρα πολύ σοβαρό για να ακούς γελοιότητες…» Η ατάκα ανήκει στη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, και ανεξαρτήτως του αν έχει δίκιο ή άδικο η πρώην υπουργός Εξωτερικών, η αλήθεια είναι ότι κάποιοι ονομαστοί συνάδελφοί της πολιτικοί μοιάζει να μη δίνουν δεκάρα για την τροπή που θα πάρει το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

Πώς αλλιώς να ερμηνευτούν δηλώσεις σαν και αυτή, π.χ., του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Κυρίτση, ότι «κακώς έχει αναχθεί σε εθνικό θέμα η ονομασία της ΠΔΓΜ» ή η αντίστοιχη δήλωση του υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Ζουράρι, ο οποίος έκανε ποδαρικό στο 2018 δηλώνοντας ότι «δεν είναι βασικό θέμα το Σκοπιανό»;

Το πόσο «μικρό» θέμα θεωρεί ο Κ. Ζουράρις το Μακεδονικό ζήτημα είχε προλάβει να το δημοσιοποιήσει ήδη από το 2015 (σ.σ. από τον τηλεοπτικό αέρα του Mega τότε), δηλώνοντας ότι θα ψηφίζει επ’ αόριστον τις προτάσεις που θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, «ακόμη και εάν προτείνει την προσάρτηση της Μακεδονίας στα Σκόπια, στη Χιλή, στο Άνω Βολτά».

Αν, τώρα, πιάσουμε το νήμα των παραπάνω δηλώσεων και το ενώσουμε αφενός με τα δείγματα μετακίνησης προς το ηπιότερο των λεονταρισμών Καμμένου ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει λύση που να περιέχει τον όρο «Μακεδονία», αφετέρου με τις κατά καιρούς φωτοβολίδες συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ που δεν ενοχλούνται να αποκαλούν τα Σκόπια σκέτο «Μακεδονία» (σ.σ. υπήρξαν στο παρελθόν πολλά τέτοια περιστατικά), τότε καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι το ζήτημα του ονόματος είναι… ζήτημα μόνο για κάποιους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα