Δεν δεχόμαστε εκβιασμούς από κανέναν!

Αρκετά σχόλια έχει προκαλέσει η επιλογή του νέου υφυπουργού αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, να συναντηθεί με προέδρους ομάδων, με τον επικεφαλής της Λίγκας, αλλά – τουλάχιστον μέχρι τώρα – όχι με την ηγεσία της ΕΠΟ!

Από το περιβάλλον του υφυπουργού, διέρρευσε πως η συγκεκριμένη σειρά συναντήσεων δεν ήταν τυχαία. Ο Σταύρος Κοντονής θέλησε να έρθει σε επαφή με τους παράγοντες και τους φορείς, πλην της ΕΠΟ, προκειμένου να διαπιστώσει τη στάση τους και να ξεκαθαρίσει τις θέσεις εκατέρωθεν. Στόχος της νέας Κυβέρνησης είναι να εφαρμόσει το πρόγραμμά της σε ότι αφορά όλο το πλαίσιο του αθλητισμού, δίχως καμία παρέκκλιση και αφού πρώτα θα έχουν συμβάλλει με τις απόψεις τους οι άμεσα εμπλεκόμενοι.

Η ΕΠΟ παραδοσιακά, αρνείται να δεχθεί τον οποιοδήποτε έλεγχο από την Πολιτεία, επικαλούμενη το αυτοδιοίκητο που επιβάλλεται βάσει των κανονισμών της FIFA. Από το περιβάλλον του Σταύρου Κοντονή διέρρευσε πως στην ελληνική Ομοσπονδία έχουν παρεξηγήσει ορισμένα πράγματα. Οι νόμοι του ελληνικού κράτους, όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, είναι υπεράνω οποιασδήποτε Ομοσπονδίας, εγχώριας ή μη.

Ο έλεγχος για τη νομιμότητα ή για εγκληματικές πράξεις, οι οποίες εκδηλώνονται στο πλαίσιο μίας στρεβλής πραγματικότητας στο ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν είναι δυνατόν να υπόκεινται στη… διακριτική ευχέρεια της ΕΠΟ, πολύ δε περισσότερο από τη στιγμή που μεγάλος αριθμός παραγόντων ελέγχεται από την ελληνική δικαιοσύνη για αδικήματα ακόμη και σε βαθμό κακουργήματος.

Ο Σταύρος Κοντονής θα δεχθεί το επόμενο διάστημα την ηγεσία της ΕΠΟ και πιο συγκεκριμένα τον πρόεδρο, Γιώργο Γκιρτζίκη, στον οποίο θα επισημάνει τις προθέσεις της νέας Κυβέρνησης και το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα ανεχθεί εκβιασμούς και απειλές περί… έλευσης της FIFA ή άλλου οργανισμού. Όπως αντιλαμβάνεστε, ο Σταύρος Κοντονής κινείται απόλυτα στο ίδιο μήκος κύματος με τη λογική διαπραγμάτευσης που εφαρμόζει η Κυβέρνηση στις επαφές της για την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ, ξεκαθαρίζοντας πως δεν εκβιάζει, αλλά δεν ανέχεται και εκβιασμούς από κανέναν.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα