«Δεν δικαίωσε τις προσδοκίες των πολιτών ο Μπουτάρης»

Με αναφορά στη θητεία του Γιάννη Μπουτάρη στο δήμο Θεσσαλονίκης και περιγράφοντας το σωστό τρόπο λήψης αποφάσεων για την πόλη, παραχώρησε συνέντευξη στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη» ο Σταύρος Καλαφάτης.  

«Ξέρω πως θα λειτουργούσα προσωπικά. Διοίκηση πιστεύω πως σημαίνει να δουλεύεις 12 ώρες τη μέρα. Θα πει να είσαι πάνω από το πρόβλημα, ακούγοντας τους φορείς και συζητώντας με τους πολίτες. Αυτό έχω μάθει να κάνω. Αυτό σκοπεύω να κάνω και ως δήμαρχος. Να ακούω και να συνδιαλέγομαι με τους πολίτες πριν πάρω αποφάσεις. Όχι μόνο με μια παρέα» τόνισε αρχικά ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο θέμα της διαφάνειας και της χρηστής οικονομικής διαχείρισης, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «όποιος διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα, θα πρέπει να αισθάνεται ότι βρίσκεται σε γυάλινο πύργο και τον βλέπουν όλοι».

Ο Σταύρος Καλαφάτης τόνισε τη σημασία που δίνει στην επέκταση του δημόσιου χώρου για τους πολίτες, φέρνοντας ως παράδειγμα τους αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς ιδεών που έχει ήδη δρομολογήσει για την επέκταση της παλιάς παραλίας με ξύλινο deck και για την αναβάθμιση του Σέιχ Σου ως χώρου αναψυχής.

Σε ό, τι αφορά τον κ. Μπουτάρη, δήλωσε ότι τον κρίνει μόνο πολιτικά: «Βλέπω στη σημερινή δημοτική αρχή και το εισπράττω από πολίτες και φορείς της πόλης σημάδια αλαζονείας και αμετροέπειας, που, υπό κανονικές συνθήκες, τα βλέπαμε να εμφανίζονται, μετά από πολλά χρόνια άσκησης εξουσίας», σημείωσε και πρόσθεσε: «Τα κριτήρια των πολιτών για την επιλογή δημάρχου θα είναι η αξιοπιστία και η αποτελεσματικότητα. Ο κ. Μπουτάρης δεν έχει δικαιώσει τις προσδοκίες των πολιτών».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα