“Δεν είμαι καθόλου θυμωμένος με την Ελλάδα – Μας παρακολουθούν και τους παρακολουθούμε»

Σε αποκαλύψεις προχώρησε ο Πολ Τόμσεν στον απόηχο της διαρροής από τα Wikileaks της συνομιλίας του με τη Ντέλια Βελκουλέσκου και τον «πόλεμο» ΔΝΤ – κυβέρνησης που ξέσπασε. “Δεν έχω νευριάσει καθόλου με την Ελλάδα ανέφερε ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ στον ανταποκριτή του MEGA στο Βερολίνο, σε συνάντησή τους σε ένα από τα πιο ακριβά και γνωστά ξενοδοχεία της γερμανικής πρωτεύουσας, δίπλα στην επιβλητική Πύλη του Βραδεμβούργου.

Παραδέχθηκε ότι συνομίλησε τόσο με την Άγκελα Μέρκελ όσο και με την Κριστίν Λαγκάρντ για την Ελλάδα, ωστόσο, δεν ήθελε να πει κάτι επιπρόσθετο.

Η συνάντηση έγινε κατά την επιστροφή του ανταποκριτή του Mega Π. Βαλασόπουλου στο σπίτι του και ενώ ο Πολ Τόμσεν συνέτρωγε με δημοσιογράφο εφημερίδας της νοτίου Γερμανίας σε κεντρικό ξενοδοχείο.

Ο ανταποκριτής του MEGA έκανε λόγο για θερμές αναφορές του κ. Τόμσεν για την Ελλάδα και για κλίμα εξαιρετικά φιλικό. Πρόσθεσε πως η συνάντηση του κ. Τόμσεν με την δημοσιογράφο αποτελεί προάγγελο ότι η εφημερίδα τις προσεχείς ημέρες θα δημοσιοποιήσει τις απόψεις του.

Ήταν χαμογελαστός και ευχάριστος» περιέγραψε ο Παντελής Βαλασόπουλος, σημειώνοντας πως ο Πολ Τόμσεν του είπε ότι «δεν είμαι καθόλου θυμωμένος με την Ελλάδα» αναφερόμενος στις αποκαλύψεις του Wikileaks.

«Συμφωνήσαμε και οι δυο ότι ο ένας παρακολουθεί τον άλλο» πρόσθεσε ο Παντελής Βαλασόπουλος, σημειώνοντας πως ο Πολ Τόμσεν μίλησε την Τρίτη τόσο με την Άνγκελα Μέρκελ και την Κριστίν Λαγκάρντ για την Ελλάδα, αλλά δεν θέλησε να αποκαλύψει τι ακριβώς συζήτησαν.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα