Δεν είναι δάσος το «δάσος» του Ελληνικού

Παρελθόν αποτελεί το ένα από τα δύο μεγάλα προσκόμματα στα οποία σκοντάφτει εδώ και καιρό η επένδυση στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού. Ο λόγος για τα 37 στρέμματα φύτευσης που η Επιτροπή Δασικών Αμφισβητήσεων αποφάνθηκε στη σημερινή της συνεδρίαση ότι δεν συνιστούν δασική έκταση αλλά είναι δενδροφυτεμένα τεχνητά.

Ειδικότερα, η Επιτροπή αποδέχθηκε τα επιχειρήματα που εμπεριείχε η προσφυγή που είχαν καταθέσει το ΤΑΙΠΕΔ και η Ελληνικό Α.Ε. κατά του δασάρχη Πειραιά, ο οποίος έχοντας χαρακτηρίσει την επίδικη έκταση στο Ελληνικό δασική, έβαζε stop σε ένα σημαντικό σκέλος της επένδυσης που αφορούσε την ανέγερση πολυτελούς resort με καζίνο.

Υπογραμμίζεται ότι εδώ και μήνες το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους έχει γνωμοδοτήσει ότι η φύτευση είναι τεχνητή παρέμβαση του Αμερικανικού Κολεγίου Θηλέων Πιρς που την περίοδο 1932-1965 στεγαζόταν στην εν λόγω περιοχή επί της Ποσειδώνος, δίπλα στις εγκαταστάσεις της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Υπό αυτές τις συνθήκες το συγκεκριμένο κομμάτι είναι ελεύθερο βαρών και πλέον όλο το ενδιαφέρον στρέφεται στην αυριανή (3/10) συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου όπου αναμένεται να αποσαφηνιστεί(;) το θέμα της αρχαιολογικής ζώνης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα