Δεν είναι κάθε μέρα του Άη Ρομπέρτο!

Δεν έπιασε σπουδαία απόδοση ο Ρομπέρτο στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Μπάγερν. Προφανώς και σταμάτησε πολλές προσπάθειες των Γερμανών, αλλά δεν είχε την παρουσία που ίσως να περίμεναν οι φίλοι της ομάδας, κυρίως σκεπτόμενοι την παράδοση στα δύσκολα εντός έδρας παιχνίδια του θεσμού, αλλά και τη συγκέντρωση που έδειξε κόντρα στον Πλατανιά.

Ο Ισπανός γκολκίπερ δεν έκανε το τραγικό λάθος, ούτε μπορεί να πει κανείς πως στοίχισε κάποια ενέργειά του, όμως έκανε μικρά λαθάκια που προβλημάτισαν με κυριότερο αυτό του πέμπτου λεπτού, που οι περισσότεροι το πέρασαν στα ψιλά, αλλά στην πραγματικότητα επηρέασε αρκετά την εξέλιξη του αγώνα.

Στο συγκεκριμένο λεπτό, λοιπόν, επιλέγει να κάνει ένα βολέ προς το χώρο της μεσαίας γραμμής, το πρώτο της βραδιάς. Αντί να στείλει την μπάλα μακριά, όμως, ή σε ένα χώρο που κινούνταν συμπαίκτες του, αυτός σημάδεψε τον Μίλερ. Εκείνος γρήγορα άρχισε να τρέχει με αποτέλεσμα να δεχθεί το μαρκάρισμα του Κασάμι και αυτός με τη σειρά του την κίτρινη κάρτα. Αποτέλεσμα: Χρεωμένο το αμυντικό χαφ με κάρτα από το πέμπτο λεπτό. Παράλληλα, καρφώνεται στους παίκτες του Ολυμπιακού το λάθος του συμπαίκτη τους, αφού η φάση «παγώνει» και το μυαλό μένει σε αυτή την ενέργεια. Και δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό για έναν τερματοφύλακα να αποφεύγει το λάθος στο ξεκίνημα του αγώνα, τόσο για τον ίδιο, όσο και για τους συμπαίκτες του.

Λίγο αργότερα και στο πρώτο επικίνδυνο «στημένο» της Μπάγερν, επιτυγχάνεται η κομπίνα και μένει μόνος ο Μίλερ για να πιάσει την κεφαλιά. Ο Ρομπέρτο κάνε μία ανορθόδοξη προσπάθεια, απλώνοντας το κορμί του προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να αποσοβήσει το γκολ. Εκ των πραγμάτων η ενέργειά του αποδείχθηκε θετική, αφού βρήκε λίγο την μπάλα και έδιωξε ο Ιντέγιε μακριά, αλλά στην πραγματικότητα η μπάλα πέρασε δίπλα του

Στη φάση του 0-1, τέλος, φέρνει πολύ μικρότερη ευθύνη από αυτή που του αποδίδουν οι περισσότεροι, ωστόσο –κακά τα ψέματα – υπάρχουν τερματοφύλακες που μάλλον θα την έδιωχναν την μπάλα σε κόρνερ. Απλά εκείνος δεν τα κατάφερε, παρά το ύψος του.

Στο γκολ του Γκέτσε το πλασέ γίνεται από πολύ κοντά και είναι μάλλον αδύνατο να αποκρούσει με το χέρι, ίσως με το πόδι θα ήταν πιο σωστή επιλογή, αλλά πραγματική ευθύνη δε φέρει.

Έχει κάνει και τρεις εξαιρετικές επεμβάσεις σε φάσεις που η μπάλα πήγε πάνω του!

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα