Δεν είναι λεπτομέρεια!

Κι αν αναλύσαμε τις συνθήκες τις οποίες θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός στη ρεβάνς με την Μπερ Σεβά στο Ισραήλ (θερμοκρασία κοντά στους 47 βαθμούς υπό σκιά, ξηρασία το μεσημέρι, με πιθανή μεταβολή σε σούπερ υγρασία το βράδυ), πρέπει να κάνουμε το ίδιο και για τον Παναθηναϊκό.

Οι «πράσινοι» προφανώς και δεν θα συναντήσουν θερμοκρασίες ερήμου στη Σκανδιναβία, ωστόσο θα πρέπει να προετοιμαστούν για κάτι άλλο. Για συνθετικό χλοοτάπητα. Λίγοι δίνουν σημασία σε αυτή την παράμετρο, αλλά είναι σημαντική.

Να πούμε πως η ΑΪΚ Σόλνα δεν θα παίξει στη φυσική της έδρα, αλλά στο γήπεδο της Χάμαρμπι το οποίο έχει συνθετικό χλοοτάπητα, στο οποίοι οι μη συνηθισμένοι αντίπαλοι αντιμετωπίζουν πάντα προβλήματα προσαρμογής. Η σουηδική ομάδα έχει δώσει φέτος έξι ματς σε τέτοια γήπεδα και έχει πέντε νίκες. Προφανώς, οι παίκτες της δεν αντιμετωπίζουν τέτοιο θέμα.

Η ΑΪΚ δεν έκανε τίποτα επιθετικά στη Λεωφόρο, αλλά στη Σουηδία θα παίξει διαφορετικά, γρήγορα και με πολλές πάσες. Η καλή συρτή πάσα στο σωστό χρόνο είναι το σημείο-κλειδί όταν παίζεις σε συνθετικό γήπεδο, χωρίς λακούβες, αλλά και με διαφορετική τριβή της μπάλας. Λεπτομέρειες; Όχι και τόσο!

Να πούμε εδώ πως προ ετών η ΑΕΚ για να παίξει σε ένα τέτοιο γήπεδο κόντρα στην Έλφσμποργκ προγραμμάτισε μία επιπλέον προπόνηση στο γήπεδο για να το συνηθίσει, κάτι που πράττουν πολλές ομάδες, ενώ πριν από την αναχώρηση προπονούταν στην Ελλάδα σε γήπεδα με συνθετικό χλοοτάπητα. Ίσως κάνει το ίδιο και ο Παναθηναϊκός.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα