Δεν ενθουσιάζονται για το θέμα των χρεών

Σε αντίθεση με ό,τι γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, στον ΠΑΟΚ αποφάσισαν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους, αναφορικά με την πρόθεση της κυβέρνησης να δώσει οριστική λύση στο θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ΑΕ προς το Δημόσιο.

Ο λόγος είναι προφανής. Το συγκεκριμένο σενάριο έχει «παίξει» πάρα πολλές φορές, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία ουσιαστική εξέλιξη και τα χρέη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ προς το Δημόσιο υπάρχουν και υπολογίζονται στα 30 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η νέα ρύθμιση που θέλει να φέρει προς ψήφιση η κυβέρνηση στη Βουλή, θα κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα ή θα είναι μέσα στον προϋπολογισμό που θα συζητηθεί στις 6 Οκτωβρίου.

Η εν λόγω ρύθμιση θα προβλέπει την αποπληρωμή του καθαρού ποσού που χρωστά η ΑΕ και ταυτόχρονα «κούρεμα» της τάξης του 90% από τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις.

Αυτή η λύση είναι πολύ κοντά σε αυτό που έχει προτείνει εξ αρχής ο Ιβάν Σαββίδης. Εφάπαξ πληρωμή των 11 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν στο καθαρό χρέος του ΠΑΟΚ προς το Δημόσιο και διαγραφή του ποσού που αντιστοιχεί σε πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα