«Δεν θα γίνει το ΠΑΣΟΚ νέος Πανιώνιος»

 Η «Ελιά», η οποία ιδρύθηκε από κόμματα, πρωτοβουλίες και κινήσεις της Κεντροαριστεράς, προκειμένου να συμμετάσχει στις Ευρωεκλογές και στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές, βρέθηκε στο επίκεντρο των δηλώσεων του Κώστα Σκανδαλίδη σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Real fm. Το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, απάντησε στα όσα ακούγονται ότι η «Ελιά»αποτελεί το προκάλυμμα για να μην πληρώσει το ΠΑΣΟΚ τα χρέη του λέγοντας τα εξής: «Δεν θα γίνει το ΠΑΣΟΚ νέος Πανιώνιος». Μεταξύ άλλων, ο πρώην υπουργός τάχθηκε υπέρ μιας εθνικής συνεννόησης και τόνισε ότι «όλοι πρέπει να πάρουν θέση ανοιχτά στον ελληνικό λαό».

Μιλώντας αρχικά για την «Ελιά», ο Κώστας Σκανδαλίδης υπογράμμισε τα ακόλουθα: «Μπορεί να είναι ένα δειλό βήμα, όμως είναι ένα βήμα που θα αποδώσει στις εκλογές».   Ερωτώμενος δε  για το αν το κόμμα είναι συνιστώσα της «Ελιάς» είπε τα εξής: «Υπάρχει ψηφοδέλτιο μιας ευρύτερης συμπαράταξης, στην οποία συμμετέχει το ΠΑΣΟΚ με το σύμβολό του, με την ταυτότητά του και με τη φυσιογνωμία του.   Η δεξαμενή στην οποία απευθύνεται αυτό το σχήμα δεν είναι η ίδια με τον ψηφοφόρο –τον δημοσκοπικό ψηφοφόρο- του ΠΑΣΟΚ»

Ερωτηθείς σχετικά με το αν η «Ελιά» αποτελεί το προκάλυμμα για να μην πληρώσει το ΠΑΣΟΚ τα χρέη του στις τράπεζες, ο κ. Σκανδαλίδης απάντησε: «Εγώ δεν πιστεύω ότι θα υπήρχε ποτέ οποιαδήποτε σκέψη τέτοια. Θα ήταν πολύ μικρό για το ΠΑΣΟΚ να απαρνηθεί τον εαυτό του στο όνομα μιας τέτοιας πρακτικής. Δεν θα γίνει το ΠΑΣΟΚ νέος Πανιώνιος».

«Να καταλήξει η κυβέρνηση στο τι θέλει να κάνει»

Συνεχίζοντας ο Κώστας Σκανδαλίδης και απαντώντας στο ερώτημα αν είναι η στιγμή για μια σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με θέμα το χρέος και την επόμενη ημέρα, επεσήμανε: «Νομίζω ότι είναι πάρα πολύ σοβαρή πρόταση και πρέπει να γίνει όσο γίνεται γρηγορότερα. Πρέπει να καταλήξει η κυβέρνηση στο τι θέλει να κάνει και να καλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς να γίνει συζήτηση».

Σε ό,τι αφορά τις ευρωεκλογές ο πρώην υπουργός ανέφερε: «Είναι κρίσιμες οι ευρωεκλογές σε ό,τι αφορά την πορεία της Ευρωζώνης. (…) Παίζεται η ίδια η ύπαρξη ή διάλυση της Ευρωζώνης. Η υπόθεση των Ευρωεκλογών δεν είναι τόσο απλή, είναι πάρα πολύ σημαντική. Και δεν έχει να κάνει τόσο με τις αποτέλεσμα όσο με τους όρους που πάμε στις Ευρωεκλογές. Δηλαδή, ακούσατε τις δηλώσεις του κ. Σόιμπλε, υπάρχει μια σειρά εκβιασμών. Τα success story του κ. Σαμαρά δεν είναι και στην καλύτερή τους στιγμή. Όλοι λένε, και ο κ. Σαμαράς και ο Βενιζέλος ότι το μνημόνιο τελειώνει τον Απρίλιο, τον Μάιο. Εγώ λοιπόν θα πάω στις εκλογές και θέλω να ξέρω ποια είναι η θέση της ελληνικής κυβέρνησης για το επόμενο βήμα. Ποια είναι η θέση των πολιτικών κομμάτων. Θέλω εθνική συνεννόηση. Θέλω νέα συμφωνία. Ποιο είναι το επόμενο βήμα της χώρας; Να μας το πουν και να γίνει συζήτηση. Και αν υπάρχουν χαώδεις διαφορές υπάρχει και ο λαός να κρίνει».

Στην επισήμανση αν όταν μιλά για εθνική συνεννόηση εννοεί ότι αναφέρεται για συνεννόηση με την αντιπολίτευση ο κ. Σκανδαλίδης είπε: «Βεβαίως» και σημείωσε: «Για να μην αδικώ και τον κ. Βενιζέλο πρέπει να πω ότι ανεξάρτητα από τις αντιπαραθέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ έχει σταθερή γραμμή πάντα ότι είναι ανοιχτή η πόρτα για την εθνική συνεννόηση. Εγώ πιστεύω ότι όλοι πρέπει να πάρουν θέση ανοιχτά στον ελληνικό λαό, ούτε με μισόλογα, ούτε με ευχές», ενώ τόνισε ότι κακώς ο κ. Σαμαράς δεν έχει καλέσει τον κ. Τσίπρα για το θέμα του χρέους της χώρας.

Αναφερόμενος στη δήλωση που έκανε πρόσφατα, σύμφωνα με την οποία «το ΠΑΣΟΚ όπως το ξέραμε τελείωσε», επεσήμανε ότι: «Εγώ αυτό που είπα παραφράστηκε, και παραφράστηκε σκόπιμα».

Απαντώντας τέλος σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας με «Το Ποτάμι», ο πρώην υπουργός, σημείωσε: «Καταρχήν για να είναι μαζί σε έναν χώρο πρέπει να καταλάβουμε τι πρεσβεύει. Δεν μου έχει δώσει την εντύπωση ότι τοποθετείται σε κάποιον συγκεκριμένο χώρο».

Ο κ. Σκανδαλίδης αναφέρθηκε επίσης στην άρνηση του Γιώργου Παπανδρέου να συμμετάσχει στην «Ελιά».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα